Îmbrățișările sunt mai eficiente decat medicamentele în cazul răcelii și gripei

/ Vizionări: 2374

Частые объятия

 

Dragostea si imbratisarile pot fi doua dintre cele mai eficiente moduri de protectie impotriva virusului gripal.

Sheldon Cohen, profesor de psihologie la Universitatea Robert E. Doherty, CMU (Carnegie Mellon University) afirma ca: “Persoanele care intra des in conflict cu altii au o capacitate mai redusa de a combate virusii de raceala. Persoanele care au declarat ca simt suportul social sunt in mare parte protejati de efectele stresului in anumite conditii psihologice, cum ar fi depresia si anxietatea.”

Частые объятия

Cei care trăiesc în pădurea de cedru nu se îmbolnăvesc niciodată!
Cei care trăiesc în pădurea de cedru nu se îmbolnăvesc niciodată!

Cohen si echipa de la CMU au ales sa “studieze imbratisarile ca exemplu de suport social pentru ca imbratisarile sunt de regula simbolul unei relatii mai intime si mai apropiate cu o alta persoana.”

“Efectul aparent de protectie atribuit imbratisarilor se poate datora contactului fizic in sine sau mesajului de sustinere si intimitate transmis prin imbratisare. Oricare ar fi motivul, cei care primesc imbratisari mai des par sa fie protejati de infectiile si simptomele aferente de infectie si imbolnavire,” a declarat in continuare Cohen.

Echipa a dorit sa analizeze mai departe modul in care dragostea si afectiunea celor din jurul unei persoane au contribuit la protejarea acesteia de depresie si au micsorat predispozitia acesteia spre raceli, gripa si alte infectii.

Unii oameni nu se îmbolnăvesc de gripă din cauza genelor
Unii oameni nu se îmbolnăvesc de gripă din cauza genelor

“Studiul sugereaza ca persoanele care au relatii suficient de apropiate incat sa se bucure de imbratisari sunt protejati, iar imbratisarile sunt unul din semnele unei relatii apropiate,” spune Cohen intr-un interviu.

Oricat de simplu ar parea, lucrurile sunt mai profunde decat par cu ochiul liber. Cu doua saptamani inainte de a expune participantii la virusi, membrii echipei de cercetare au urmarit frecventa si intensitatea cu care participantii si-au oferit reciproc imbratisari, precum si genul de interactiune pe care acestia au avut-o. O persoana obisnuita, conform studiului, primeste in mod normal cel putin o imbratisare in procent de 68% in decurs de 14 zile. Doar 20% dintre participanti erau casatoriti.

Rezultatele studiului sunt valabile, conform grupului de cercetare si pentru cei care sufera de afectiuni asociate cu stresul pe termen lung, care difera de cele asociate cu stresul pe termen scurt.

Daca esti dornic sa-ti ajuti persoanele dragi in lupta contra stresului si singuratatii, o imbratisare va face mult in acest sens. Ajuta si la reducerea presiunii arteriale.

Rezultatele studiului au fost publicate in premiera in revista Stiinta psihologica.

 

 

Sursa: viataverdeviu.ro