Importanţa alimentaţiei corecte şi combinaţia alimentelor

/ Vizionări: 14636

Importanţa alimentaţiei corecte şi combinaţia alimentelor

Importanţa alimentaţiei corecte şi combinaţia alimentelorMarele filozof antic şi vindecător Hipocrate în cartea sa "Igiena" a scris că oamenii de la naştere sunt, de obicei, sănătoşi, însă împreună cu alimente la ei vin toate bolile. Un alt marele medic Avicenna în "Tratat de igienă", a relatat despre oportunitatea consumului separat al produselor alimentare. Dacă nu vom ţine cont de acest lucru, atunci combinaţia greşită a produselor va impiedica digestia lor. Produsele neprocesate se stochează în intestine şi cauzează multe boli. Omul începe să se auto otrăvească. Iar în condiţii de auto otrăvire, de zgurificare organismul, pur şi simplu, nu poate funcţiona corect, evolua singur. La acest fapt ne atrăgeau atenţia vindecătorii şi gânditorii antici. Din fericire, oamenii contemporani încep să înţeleagă semnificaţia alimentaţiei corecte, şi, în special, combinaţiei corecte a alimentelor.

La o combinaţie corectă a alimentelor ţineţi cont de următoarele sfaturi:

Sesiune foto de la Small world: alimentaţi-vă corect
Sesiune foto de la Small world: alimentaţi-vă corect

  • Folosiţi la un moment dat numai un soi de proteine;
  • Nu mâncaţi în acelaşi timp:         
    1. Proteine şi grăsimi;
    2. Proteine şi amidon;
    3. Proteine şi glucide;
    4. Amidon şi glucide;
  • Combinaţi legume cu proteine, grăsimi, amidon şi glucide;
  • Mănâncaţi fructe separat;
  • Mâncaţi mierea separat;
  • Beţi apă cu 10-15 minute inainte de masă.

Renumitul expert în metode netradiţionale de vindecare Valeriu A. Ivancenco a dezvoltat "Regulile de aur ale alimentaţiei", care au fost reflectate în cartea "Cum să fii sănătos". Acestea sunt:

  1. Prima regulă – mâncare proaspătă.
  2. A doua regulă - dieta din alimente crude.
  3. Regula a treia - diversitatea şi echilibrul alimentaţiei.
  4. Regula a patra - alternanţa produselor.
  5. Regula a cincea - alimente de sezon.
  6. Regulă a şasea - limitarea în dietă.
  7. Regula a şaptea – plăcerea de la mâncare.

 

Importanţa alimentaţiei corecte şi combinaţia alimentelor

Un savant a inventat formula frumuseţii şi tinereţii veşnice! Trebuie să vă începeţi dimineaţa cu aceste produse
Un savant a inventat formula frumuseţii şi tinereţii veşnice! Trebuie să vă începeţi dimineaţa cu aceste produse

Toată ştiinţa de nutriţie poate fi rezumată în două puncte principale, care ar trebui să fie aduse la cunoştinţa întregii omeniri:

  1. Dieta omului ar trebui să fie constituită în întregime din celule vii. Numai produse  din celule vii au toate proprietăţile necesare pentru a satisface nevoile organismului uman.
  2. Omul nu este o fiinţă, care se hrăneşte cu necrofagi. El nu poate, să zicem, ca şi alte carnivore, să apuce o muscă din aer şi s-o înghită sau să rupă în bucăţi victima pentru a se îndestula, natura ne-a dat o selecţie bogată de alimente vegetale.

Putem presupune că cele mai perfecte şi extrem de nutritive alimente sunt cele mai bune soiuri de fructe, legume verzi, cereale şi rădăcinoase. Dintre toate animale omul a evoluat şi a ajuns la un grad ridicat de perfecţiune doar pentru că el a fost capabil să digere produse alimentare de cea mai înaltă calitate, preparate cu mâinile lui, şi a dezvoltat propria lui constituţie datorită consumului de astfel de produse.

Sfaturi generale privind alimentaţia:

  • Consumaţi alimente ecologice de origine vegetală în combinaţie corectă.
  • Mâncaţi mici cantităţi de alimente şi mestecaţi bine (de preferinţă - cel puţin 30-50 de ori).
  • Încercaţi să respectaţi ore de alimentare de bază, 12.00-20.00 ore, conform ritmului zilnic fiziologic.
  • Ţineţi postul de apă sau de urină (cel puţin 1 dată pe săptămână - 24 de ore). Acest lucru vă va permite să scăpaţi periodic de toxine şi otrăvuri.
  • Efectuaţi de 2-3 ori pe săptămână dieta de suc (de exemplu, prima jumătate a zilei - sucuri de fructe; a doua jumătate a zilei - sucuri de legume). Sucuri, de preferinţă, - naturale.

 

 

Sursa