În California vor călători cele mai curate maşini

/ Vizionări: 2180

În California vor călători cele mai curate maşini

Cu Arnold Schwarzenegger în scaunul de guvernator sau fără el, statul american California rămîne printre liderii mondiali în domeniul oportunităţii adoptării legilor "verzi". Recent a fost adoptat un set de norme care se referă la maşini şi camioane mici, anul fabricării 2017-2025.

 

Dacă totul va merge aşa cum au prevăzut autorii acestui document, foarte curînd California va ocupa primul loc în lista celor mai prietenoase regiuni faţă de mediul înconjurător, iar conducătorii auto locali vor economisi mii de dolari la staţiile de alimentare.

 

Dispoziţiile documentului afectează cele patru teme principale: gaze cu efect de seră, smog, vehicule cu zero emisii, precum şi a staţiile de alimentare pentru acestea.

 

Primele două puncte sunt clare fără explicaţii suplimentare: toate modele vehiculelor noi, trebuie să fie dotate cu echipamente care vor reduce efectele nocive asupra mediului înconjurător. Iar cu zero emisii (ZEV) şi staţii de alimentare e cu totul altceva.

 

Deja în 2015 în California, se promite de a lansa în serie primele maşini pe hidrogen. Şi pentru că proprietarii lor să nu călătorească prin întregul stat în căutarea staţiilor de alimentare, acestea vor fi construite pentru a fi disponibile aproape la fiecare pas.

 

 

Sursa: newsland.ru

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137