În câmpul magnetic al Pamantului detectate modificări periculoase

/ Vizionări: 3936

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Teren În viitorul apropiat de Pământ de camp magnetic poate slăbi, lăsând pe orbită sateliţi de protecţie împotriva radiaţiilor solare. Această concluzie a fost german Geofizică, analizarea datelor cu privire la modificările Pamantului de bază în nouă ani. oamenii de ştiinţă Articolul a fost publicat în revista Nature Geoscience. Principalele concluzii ale space.com portalului de plumb.

Cercetătorii susţin că în ultimele luni câteva schimbarea câmpului magnetic au fost deosebit de puternică. Până în prezent, acestea nu au reuşit să stabilească astfel ascuţite "mişcări". Câmpul magnetic variază de-a lungul sudul Oceanului Atlantic. În acest moment, sa "grosimea" este de aproximativ o treime din "normale". In doar ultimii 150 de ani, un câmp slăbită de zece la sută.

Se crede că e de camp magnetic Pamantului este format ca urmare a mişcărilor de metal (şi, prin urmare, efectuarea de energie electrică), nucleul lichid al planetei noastre. Prevăzute cu formă de lacrimă extinde domeniul în spaţiu la o distanţă de aproximativ 58 mii de kilometri. Acesta protejează flora şi fauna de pe Pamant, precum şi rotirea pe pământ, sateliţi pe orbită, în apropierea de la radiatia solara intensa. Periodic, câmpul magnetic modificările "orientare": polii sai sunt inversate. Ultima dată când o astfel de schimbare a avut loc 780000 ani în urmă. Măsurători ale Pământului de bază, realizat prin satelit CHAMP Orsted şi a arătat că în viitorul apropiat ar trebui să fie o altă schimbare de polaritate.

lenta.ru