În caz de încălcare a drepturilor, cetăţenii Republicii Moldova vor putea să se aplice ONU

/ Vizionări: 4114

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Republica Moldova În caz de încălcare a drepturilor cetăţenilor Republicii Moldova vor putea să contacteze Comitetul pentru Drepturile Omului (HRC), ONU. Această caracteristică este în Parlamentul a ratificat Protocolul Opţional la Pactul Internaţional privind Drepturile Civile şi Politice.

Scopul protocolului este de a stabili un mecanism pentru a considera comunicări din partea persoanelor fizice cu privire la încălcarea drepturilor civile şi politice a acestora.

ONU pentru Drepturile Omului va aduce în atenţia statelor părţi, orice comunicare care îi sunt prezentate şi în următoarele şase luni, statul trebuie să prezinte comitetului explicaţii scrise sau declaraţii care să clarifice chestiunea în cauză şi, dacă este cazul, care pot fi luate pentru a rezolva situaţia.

În ratificarea Protocolului, Parlamentul a decis că, până la restabilirea completă a integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, dispoziţiile din document se aplică numai la teritoriul controlat de autorităţile din Moldova. De asemenea, în competenţa HRC nu va include luarea în considerare a creanţelor referitoare la încălcările comise înainte de data intrării în vigoare a protocolului pentru RM.

Deciziile al Partidului Comunist, adoptat în temeiul Protocolului nu sunt obligatorii, dar confirmarea de recomandările Comitetului este privită ca o obligaţie morală a statelor membre.
Info-Prim Neo