În centrul deșertului din Tunisia a apărut un lac (+Video)

/ Vizionări: 3104
Tag-uri: , ,

 

центре пустыни появилось озеро

 

Spațiu mare cu apă turcoaz a apărut în deșert tunisian ca un miraj, în doar un minut pe locul unde nu era nimic în afară de nisip fierbinte, scrie The Guardian.

Un american revendică
Un american revendică "Regatul Sudanului de Nord" din Africa și o numește pe fiica sa prințesă

Pentru localnici, care sufereau de călduri de peste 40 de grade, a fost o ispită, pentru că a apărut ocazia neașteptată să se răcorească. Și în curând toate preocupările lor cu privire la misterioasa apariţie a lacului au fost depășite.

Sute de oameni s-au înghesuit la iaz, care a devenit rapid cunoscut sub numele de Lac-de-Gafsa sau Gafsa. Pe malul lacului a apărut o plajă, oamenii au început să se scalde, să înoate, să se arunce cu capul de pe pietre înalte, ignorînd avertismentele că apa poate fi contaminată cu substanțe chimice cancerigene, conține bacterii dăunătoare sau poate fi chiar radioactivă. După ce apa a devenit tulbure verde, oamenii şi atunci au continuat să sosească.

"Unii spun că a fost un miracol, alţii numesc incidentul un blestem", spune Souid Lakhdar, un jurnalist tunisian.

"În primele zile, apa era limpede ca cristalul, a fost de culoare turcoaz. Acum este verde și plină de alge, ceea ce înseamnă că lacul nu se umplă cu apă proaspătă."

Lacul, care a apărut acum trei săptămâni, era găsit de ciobani. Se consideră că avea până la 18 de metri în adâncime și o suprafaţă de un hectar. Geologii locali presupun că lacul a provenit datorită activităţii seismice, posibil că a avut loc un decalaj la nivelul apelor subterane, care a deschis trecerea apei la suprafață.

Alte teorii sugerează că canionul pur şi simplu s-a umplut cu apă de ploaie.