În Europa a fost creat primul tren pe energie solară

/ Vizionări: 2634

În Europa a fost creat primul tren pe energie solară

 

În Europa a fost creat primul tren pe energie solarăÎn Europa, pe 7 iunie a fost lansat primului tren alimentat cu energie solară, care trece ruta Paris - Amsterdam.

10 gigawaţi de energie solară în anul 2010!
10 gigawaţi de energie solară în anul 2010!

Pentru tren,  electricitatea este generată de panouri solare, amplasate de-a lungul tunelului de o lungime de 3,6 km, situat în jurul căii ferate în nordul Belgiei. 16 mii de celule, cu o suprafaţa totală de 50 mii de metri pătraţi, produc 3300 megawatt-ore, ceea ce corespunde consumul anual de energie electrică a miilor de gospodării. Costul proiectului este de 15.6 milioane de euro.

Producerea energiei electrice la faţa locului economiseşte costul livrării energiei şi evită pierderi în timpul transportării, a declarat conducătorul companiei Enfinity, Stephen de Tolener. Compania speră să construiască proiecte similare în SUA şi în alte ţări.

Compania Enfinity a fost infiintata în Belgia în 2005. Ea dezvoltă şi implementeaza proiecte de utilizare a surselor de energie regenerabile - energie eoliană şi energie solară - în Europa, SUA, Asia şi Africa de Sud.

 

 

Sursa: focus.ua