În Europa, a început «verde» în anul săptămâni

/ Vizionări: 4266

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Auto În Europa, a început "verde" saptamana din an. Sunaţi-l o mobilitate săptămână. Va finaliza o în viitor Luni, 22 septembrie - ziua fără maşină. În oraşele europene - un milion de oameni in aceasta zi de a interzice circulaţia autoturismelor private. Avem astfel de măsuri drastice nu va fi. Ecologistii cer doar şoferii pentru o zi pentru a transfera la transportul public sau biciclete.

Aer curat pentru toţi - motto-ul ecologiştilor Moldova a aderat la Campania Europeană pentru Protecţia Naturii din factorii cei mai critice - poluarea aerului. De la începutul noului mileniu, 22 septembrie, vom sărbători fără o masina. Ecologistii spun ca automobiliştii să răspundă la reticenţa apel. Perspectiva de o plimbare în forma cea mai ecologice de transport - troleibuze - nu atrage toate. Şi administraţiile locale care depind de evenimente comemorative, de asemenea, pentru a satisface nu vreau să merg. Biciclete rasă, un concert şi a concurenţei de desene de copii pe trotuar la Chişinău în cauză.

- De exemplu, chiar în capitală până în prezent, nici un plan general de acţiune pentru aceste evenimente. Şi până la sfârşitul acţiunii doar câteva zile - a spus Şef adjunct al Inspectoratului Ecologic de Stat Iuri Stamatin.

Acum, în Republica Moldova, aproximativ 550 de mii de vehicule. În Chişinău - 480 000. Cele mai multe dintre ele - cu motoare diesel. Cu toate acestea, compoziţia chimică a gazelor de evacuare nu afectează mai mult combustibil, astfel încât starea tehnică a calul de fier. Cu câţiva ani în urmă, în Republica Moldova a interzis importul de autoturisme mai vechi de 7 ani. Ban la insistenţa ecologiştilor. Dar atmosfera din acest purificator de mult nu. Dar, dacă ar fi în oraşe, cel puţin o dată pe an, de cele mai multe autoturisme vor rămâne în garaj.
Lumea Ziua fără maşină - cel mai bun motiv pentru a iesi de sub moloz pe balconul bicicleta de praf şi merge la locul de muncă pe ea. Încercaţi-l, s-ar putea place.

Svetlana NICHOLAS Muntean, Cebotari
Pe materiale de "Astăzi, în Republica Moldova"
http://www.tv7.md/