În Italia, arheologii au găsit două schelete, îmbrăţişindu-se

/ Vizionări: 8846

În Italia, arheologii au găsit două schelete, îmbrăţişindu-se

 

În Italia, arheologii au găsit două schelete, îmbrăţişindu-seArheologii italieni, în timpul săpăturilor în partea de nord a ţării, au descoperit schelete de bărbat şi de femeie, îngropate circa cinci sau şase mii de ani în urmă, care se îmbrăţişează. În prezent, experţii efectuează teste de laborator a rămăşiţelor, încercând să stabilească vârsta cuplului şi timpul precis de înmormântare.

Leul a recunoscut şi a îmbrăţişat salvatoarea lui cu anii în urmă (Video)

"Acesta este un caz excepţional," - a declarat într-un interviu cu Reuters Elena Menotti, şeful echipei arheologilor, care fac săpături în apropierea oraşului Mantova, în nordul Italiei.

"Până acum, oamenii de ştiinţă nu au găsit înmormântări duble neolitice, mai ales atunci când doi oameni se îmbrăţişează - iar, în cazul nostru acestea sunt cu adevărat îmbrăţişaţi", - a declarat arheologul.

Elena Menotti este aproape sigură că scheletele aparţin bărbatului şi femeiei, deşi acest lucru ar terbui să fie confirmat prin teste. Potrivit dnei, aceşti oameni au murit într-o vârstă fragedă. Acest lucru este evidenţiat de dinţii scheletelor, care practic nu sunt substanţial deterioraţi sau şterşi.

"Trebuie să spun că, atunci când le-am găsit, am fost foarte emoţionaţi.  Fac arheologie de 25 de ani. Am condus săpături de la Pompei şi alte locuri celebre, dar niciodată eu nu am fost atât de mişcată pentru că această descoperire este ceva special", - consideră Elena Menotti.

În prezent, descoperirea a fost trimisă la un laborator, unde experţii vor încerca să stabilească vârsta la care aceşti oameni au murit şi timpul exact de înmormântare.

 

 

Sursa