În Italia, arhitecţii şi constructorii trebuie să aibă grijă de nevoile păsărilor ce ţin de locuinţe

/ Vizionări: 3654

În Italia, arhitecţii şi constructorii trebuie să aibă grijă de nevoile păsărilor ce ţin de locuinţe

În Italia, arhitecţii şi constructorii trebuie să aibă grijă de nevoile păsărilor ce ţin de locuinţe Oraşul Markyana, situat pe insula Elba, a devenit prima aşezare din Italia, care a obligat antreprenorii şi arhitecţii să ia în considerare nevoile rândunicilor şi lăstunilor la efectuarea tuturor tipurilor de lucrări de construcţie. Conform hotărârii autorităţilor oraşului, orice persoană fizică sau juridică care desfăşoară reparaţii la acoperişurile clădirilor existente sau construieşte cele noi, ar trebui să garanteze disponibilitatea  de găuri în primul rând de ţigle ca păsările ar putea face acolo cuiburile lor, transmite agenţia ANSA

În afara măsurilor menţionate, autorităţile din Markyana au înterzis constructorilor să astupe găurile existente pentru păsări. "În plus, acestea sunt încurajate pentru a acoperi pereţii exteriori de zidărie cu  tencuială, care va facilita sarcina păsărilor privind aranjamentul cuiburilor lor",- se remarcă în material.

Potrivit experţilor, populaţia de rândunici şi lăstuni în Europa este,  în mod constant, în declin, ceea ce, în mare parte, este rezultatul schimbărilor de stiluri arhitecturale. “Pe acoperişurile şi pereţile clădirilor noi nu mai fac găuri pentru păsări. În clădirile vechi astfel de găuri, invers, sunt astupate”, - se spune în comunicare.

Se subliniază faptul că rândunicile preferă să-şi facă cuiburi de regulă, pe case de locuit şi biserici, lăstunile - pe hambare.

 

 

Sursa

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137