În mobilierul tapițat au fost găsiţi agenți cancerigeni

/ Vizionări: 2564

В мягкой мебели нашли канцерогены

 

 

Canapele, scaune și alt mobilier cu o umplutură moale, pot conține substanțe chimice periculoase, care conform testelor de laborator provoacă cancer.

 

Umplutura din spumă moale în mobilier, la 4-6% este formată din compuşi ignifugi. Mai mult de jumătate din canapele vândute în Statele Unite, conțin un compus ignifug TDCPP. Acest produs chimic este interzis spre utilizare în hainele pentru copii acum treizeci de ani, din cauza suspiciunii de cancerigenitate. În afară de TDCPP, mobilierul poate conține şi alte substanțe chimice, cum ar fi Firemaster 550. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Duke, au descoperit că el atacă structurile osoase și provoacă leziuni genitale la rozătoarele de laborator. Rezultatele studiului au fost publicate în revista Environmental Science and Technology.

La rândul lor, cercetătorii de la Institutul Silent Spring, au publicat cifre mai pesimiste: 85% din canapele din Statele Unite ale Americii, achiziționate în perioada 1985 – 2010, conțin sau TDCPP sau eteri ignifugi difenil polibromurați.

 

Foto by Joan Roca Febrer

 

Sursa: greenhunter.ru