În Moldova a fost aprobată marca națională pentru produsele agroalimentare ecologice

/ Vizionări: 2048

национальный знак Молдовы для маркировки экологической сельхозпродукции

 

În Republica Moldova va fi introdusă marca națională pentru produsele agroalimentare ecologice. Regulamentul respectiv a fost aprobat de Guvern, informează NOI.md.

Belarus va introduce în 2013 marca națională pentru hoteluri și vile
Belarus va introduce în 2013 marca națională pentru hoteluri și vile

În conformitate cu decizia Cabinetului de miniștri, marca națională „Agricultura Ecologică – Republica Moldova” reprezintă un semn oficial care confirmă faptul că procesul de producție este controlat de structurile de inspecție și garantează că produsul este obținut conform exigenților agriculturii ecologice. Simbolul mărcii este o frunză în spațiu, ale cărei culori se modifică de la nuanțe deschise spre cele închise. În interiorul frunzei este amplasat logoul „eco” de culoare verde-deschis.

S-a stabilit că marca națională „Agricultura Ecologică – Republica Moldova” este proprietate de stat și va fi gestionată de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Dreptul de a folosi marca națională „Agricultura Ecologică – Republica Moldova” va fi oferite gratuit tuturor agenților economici care produc, procesează, exportă și comercializează producție agricolă ecologică.

Pentru a obține dreptul de a utiliza marca națională „Agricultura Ecologică – Republica Moldova” solicitantul urmează să depună o cerere corespunzătoare la comisia de profil din cadrul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. Cererea se completează în două exemplare și se examinează în decurs de 30 de zile calendaristice. Marca națională „Agricultura Ecologică – Republica Moldova” se oferă pentru utilizare pe un termen de un an.

 

Sursa

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137