În Moldova, se va înfiinţa centre de utilizare a energiei regenerabile

/ Vizionări: 4542

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

electricitate Patru centre privind utilizarea resurselor de energie regenerabile va fi creat înainte de sfârşitul anului în Moldova. Această decizie a aprobat Consiliul Superior pentru Ştiinţă şi Dezvoltare Tehnologică.

Director al Agenţiei pentru Inovare şi Tehnologie Transfer Chernei Ghenadie a declarat la o întâlnire bordul scopul de a deschide aceste centre - să furnizeze de producere a energiei 2010 din surse regenerabile la o rată de 6% cu privire la cantitatea de energie convenţionale, şi până la sfârşitul anului 2020 - aproximativ 20% din acest volum .

Centrele va examina proiectele de cercetare în zonă până la finanţare, a explicat Negre.

Potrivit acestuia, activitatea acestor agenţii vor fi efectuate in 4 directii de dezvoltare a energiei regenerabile - tehnologie transformarea energiei cinetice a vântului şi a apei, tehnologie, de transformare şi integrarea biotehnologie şi tehnologii fotovoltaice.

Aceste centre vor lucra la Institutul de Energie AŞM Moldova, Institutul de produse agricole «Mecargo», Universitatea Tehnică şi Universitatea de Stat din Moldova. Bazat pe aceste centre nu necesită cheltuieli suplimentare de Academia de Ştiinţe, a menţionat directorul Agenţiei pentru Inovare şi Transfer Tehnologic.

tv7.md o condiţie prealabilă pentru Moldpres