În raioanele Orhei şi Străşeni au apărut noi obiecte turistice

/ Vizionări: 2142

Orheiul vechi

 

În raioanele Orhei şi Străşeni au apărut noi atracţii turistice, şi anume un parc şi indicatori monumentali.

Catastrofă la Strășeni! Ecologiștii bat alarma
Catastrofă la Strășeni! Ecologiștii bat alarma

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Agenţia de Dezvoltare Regională, în zona satului Codreanca, raionul Străşeni, au fost amenajat un parc local, pentru care s-au cheltuit 451,3 mii de lei. Tot la Codreanca şi Lupa Recea (Străşeni) au fost instalați noi indicatori monumentali.

Astfel de indicatori au fost instalaşi în satele Donici, Pocşeşti şi Camenca, raionul Orhei. Costul total al noilor indicatoare este de 224,2 mii de lei. Resursele pentru aceste locaţii turistice au fost alocate din Fondul naţional pentru dezvoltare regională. Ele sînt construite ca parte a unui proiect care vizează "îmbunătăţirea potenţialului turistic al satelor prin consolidarea patrimoniului existent". Proiectul este planificat pentru anii 2013-2015.

În cadrul proiectului este planificată amenajarea a opt locaţii, cinci muzee, trei parcuri, 30 de staţii turistice. Fondul naţional pentru dezvoltare regională a alocat pentru proiect 4,9 milioane de lei, iar contribuţia partenerilor este de 670 de mii de lei.

 

Sursa