În Rusia se construiesc case pasive după tehnologia germană

/ Vizionări: 13206

В России строятся пассивные дома по немецкой технологии 

 

Tehnologia germană privind construirea caselor pasive (Passivhaus), care consumă un minim de energie, se implementează cu succes pe teritoriul Rusiei.

 

Specificul tehnologiei Passivhaus constă în consumul cantităţii minime de energie în comparație cu clădirile convenționale. Acest lucru poate fi realizat prin producerea energiei suplimentare din surse alternative, cum ar fi pământul sau soarele.

 

В России строятся пассивные дома по немецкой технологии 

Casă pasivă din Kansas
Casă pasivă din Kansas

 

Conceptul Passivhaus a fost dezvoltat în Germania și implementat pentru prima dată în 1988, la construcția unei case în orașul Darmstadt. Tot acolo cu opt ani mai târziu a fost înfiinţat "Institutul de Casă pasivă". Inițiativele Rusiei, în acest domeniu se bazează în mare parte pe tehnologia și experienţa germană. Prima casă pasivă certificată a fost construită în Rusia în 2011 de compania "Mosstroi-31" după proiectul lui Thomas Knecht. La acest moment, în Moscova au fost construite mai multe clădiri experimentale cu utilizarea tehnologiei de casă pasivă, de exemplu, o casă de locuit în Nikulino-2. A fost începută construcția primei localităţi din case pasive în apropierea oraşului Sankt Petersburg. Începând cu 2010 construcţia clădirilor eficiente energetic cu mai puţine nivele pentru reinstalarea proprietarilor din locuinţe în stare deteriorată sau avariată este finanţată de Fondul Federal de Servicii Comunale. La începutul anului 2011, mai multe clădiri eficiente energetic, cu participarea Fondului, au fost construite în diferite regiuni ale Rusiei.

 

В России строятся пассивные дома по немецкой технологии 

Casa pasivă lângă New York
Casa pasivă lângă New York

 

În luna noiembrie a acestui an a fost inaugurată o casă cu parchet, construită după tehnologia germană modernă Passivhaus, în regiunea Nijni Novgorod.

Condiţiile din cele mai confortabile sunt asigurate de sistemul de ventilație cu recuperare parțială a energiei pentru re-utilizare și distribuire a temperaturilor și a sistemului geotermal. Consumul de energie al casei este de 8 ori mai mic decât cel real existent în clădirile joase. Casa are un sistem modern de profile pentru ferestre fără întărire din oțel cu inserţii suplimentare de izolare REHAU GENEO PHZ, permițând să păstreze căldura şi să nu încălzească strada. Pierderile de căldură sunt reduse cu 76% comparativ cu ferestrele din lemn tradiționale, iar utilizarea unui material unic din fibre RAU-FIPRO elimină armăturile de oţel, care sunt "poduri rece" în geamurile termopan.

 

В России строятся пассивные дома по немецкой технологии 

 

La sfârșitul lunii octombrie, Asociația Greenstroi a anunțat construirea unei case energetic eficiente cu o suprafață totală de 900 de metri pătraţi în oraşul Tula.

Pentru a populariza tehnologia germană modernă în Rusia, compania REHAU ia parte la mese rotunde și conferințe pe această temă, iar recent compania a publicat primul manual în domeniul Passivhaus.

 

В России строятся пассивные дома по немецкой технологии 

Casa pasivă – locuinţa viitorului
Casa pasivă – locuinţa viitorului

 

Inaugurarea casei în regiunea Nijnii Novgorod, a devenit un alt punct de reper în dezvoltarea și punerea în aplicare a tehnologiilor inovatoare"verzi" din Rusia. În luna mai 2012 proiecte privind construirea eco-caselor au fost realizate în mai mult de 40 de regiuni ale țării, iar în 20 de subiecte, astfel de case au fost deja, construite și date în exploatare. „În Rusia, tot mai multă atenție se acordă investiţiilor în viitorul țării, pentru că problemele de mediu și de utilizarea eficientă a resurselor sunt cele pe care urmașii noştri vor trebui să le rezolve, iar noi putem să-i ajutăm deja, acum",- a declarat șeful direcției strategice în domeniul construcţiilor a companiei REHAU, Anton Kariavkin.

 

 

Sursa: eco-domishko.blogspot.com

 


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.