În Rusia se închide McDonald’s

/ Vizionări: 4318

În Rusia se închide McDonald’s 

 

În sfîrşit! Lanţul de fast-food din Rusia, urmînd Europa, se închide.

Cartoful modificat genetic, autorizat în SUA. McDonalds, principalul beneficiar
Cartoful modificat genetic, autorizat în SUA. McDonalds, principalul beneficiar

 

- De mult timp urmărim îndeaproape rețeaua de fast-food McDonald’s

- i-au relatat ziaristului de la FogNews în Rospotrebnadzor – am emis sancţiuni, dispoziţii pentru a se conforma cu reglementările legale, dar conformarea la cerinţe în 6 cazuri din 10 așa şi a rămas pe hîrtie. De multe ori, specialiștilor noştri le-au oferit mită şi au fost ameninţați cu moartea dacă nu le vom permite să continue să lucreze. În 2010, pentru a studia problema restaurantelor de fast-food a fost implicat Ministerul Sănătăţii. Aproape doi ani problema a fost studiată separat, iar anul trecut eforturile au fost unite. La începutul lunii martie 2012, am decis că lanţul fast-food McDonald’s în forma sa actuală, nu mai poate lucra pe teritoriul Federaţiei Ruse.

Jamie Oliver a demonstrat din ce de fapt se fac hamburgerii McDonald’s (Video)
Jamie Oliver a demonstrat din ce de fapt se fac hamburgerii McDonald’s (Video)

Soarta McDonald’s a fost deja hotărîtă: compania a primit nouă luni pentru a-și sista activitatea, a ridica echipamentul, a concedia angajaţii și a se conforma tuturor formalităţilor legale. La 15 martie 2012 avocații companiei McDonald’s au intentat un proces împotriva Ministerului Sănătăţii şi Rospotrebnadzor, în speranţa că vor cîştiga cazul. Chiar dacă acest lucru se va întîmpla, oricum, lanțul fast-food cu timpul va fi închis. Avocaţii Rospotrebnadzor sînt siguri de faptul că McDonald’s va pierde procesul: prea multe încălcări comit angajaţii lui.

Luni, 19 martie, la Moscova au ajuns reprezentanții americani ai McDonald’s în speranţa de a rezolva toate formalităţile şi a recăpăta dreptul de a continua să lucreze în Rusia. Conform rapoartelor din presa americană, părţile nu au reuşit să ajungă la un acord pe cale amiabilă: Rusia insistă pe închiderea McDonald’s în legătură cu daunele aduse sănătăţii ruşilor de mîncarea fast-food.

 

 

Sursa: moldovenii.md