În Rusia, un sistem securizat de alimentare gunoi.

/ Vizionări: 4384

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

etichetarea produselor alimentare Joi este Ziua Mondială a Alimentaţiei, ONU. Această dată a fost temporizat conferinţă de presă, Asociaţia Naţională pentru Securitate genetice (Nags), care a fost anunţat lansarea oficială a produselor alimentare rus noilor norme de etichetare "Biologic în condiţii de siguranţă. Potrivit experţilor de asociere, sistemul va fi unul din instrumentele de a proteja consumatorii de alimente de proastă calitate.

"În criza economică mondială şi scăderea puterii de cumpărare producătorii vor încerca să reducă costurile de producţie ale produselor alimentare, - a declarat preşedintele Nags Alexander Baranov. - Preţurile din magazine, în cazul în care nu sunt de fapt declin, dar, probabil, de accesare cu crawlere în sus.

Baranov consideră că impactul crizei nu va numai de preţ, ci pe calitatea produselor. Potrivit lui, în perioade de criză este întotdeauna o creştere a bolilor gastro-intestinale. De asemenea, astăzi - în conformitate cu estimările diverse - de la 60% la 80% din toate produsele alimentare, precum şi materii prime pentru producerea acestora din Rusia cumpără din străinătate. În aceste condiţii, potrivit experţilor Nags necesitatea de a întări răspunderea producătorilor de produse alimentare de calitate scăzută la nivel legislativ şi pentru a consolida controlul de calitate al produselor importate în Rusia.

"De exemplu, funcţionarii vamali nostru pur şi simplu nu au echipamentul necesar pentru a identifica produsele periculoase, inclusiv cele care conţin organisme modificate genetic (OMG), - a declarat Baranov. - Cerem Guvernului să bugetul pentru următorul an de alocare a fondurilor pentru introducerea unor progrese ştiinţifice ruseşti.

Potrivit Baranov, cum ar eficiente mini-laborator care ar putea potrivi cu uşurinţă într-o valiză, au fost deja elaborate la Novosibirsk, dar din cauza lipsei de finanţare a programului de cercetare nu a utilizat pe scară largă.

De asemenea, în timpul conferinţei de presă, Nags a făcut o serie de propuneri pentru examinarea de către ministrul agriculturii în pregătirea doctrina a proiectului de securitate alimentară, care în decembrie va fi prezentat preşedintelui Dmitri Medvedev.

etichetarea produselor alimentare Nags a insistat că a reflectat acţiunile cum ar fi: crearea de-Comitetul pentru Siguranţa bio, dezvoltare, ca un sector independent al economiei naţionale a agriculturii ecologice, de transformare a producţiei agricole şi sudul regiunile nordice ale Rusiei cu privire la schimbările climatice globale şi etc

Cu toate acestea, această decizie strategică. Pas operativ pentru a proteja consumatorii de produsele defecte ar trebui să se rulează un nou sistem de certificare voluntară de "alimente sigure", care a fost dezvoltat de catre specialistii Nags, înregistrată Gosstandart şi lansat pe 15 octombrie.

"Sistemul necesită o monitorizare constantă a calităţii produselor pentru a primi dreptul de marcat" siguranţă alimentară ", - spune directorul Nags Elena Sharoykina. - Testele de laborator va identifica lipsa de calitate, disponibilitatea de produse din substanţe periculoase şi nocive, inclusiv a organismelor modificate genetic.

Sharoykina consideră că numai anumite produselor acestuia ca producătorul ar avea astfel un pas - not numai că alimentare vor fi organizate în laboratory research pentru obţinerea certificatului within o ani Nags experţii vor asemenea, să efectueze achiziţii de încercare de bunuri through lanţuri comerciale şi teste de laborator.

"Numărul acestor achiziţii va depinde de data de expirare, dar în orice caz, acestea vor fi nu mai puţinde două ori pe an, în diferite regiuni ale Rusiei şi fără preaviz la producător - explică Sharoykina. - Este din cauza semnului "alimente sigure" nu suntem responsabili doar de la cumpărător pentru reputaţiei sale, dar ia, de asemenea, responsabilitatea pentru starea lui de sănătate. "

La conferinţa de presă a anunţat, de asemenea, rezultatele unuia dintre studii tradiţionale ale pieţei ruseşti, de data aceasta pe conserve de peşte şi conserve.

"Am analizat 12 tipuri de populare şi conserve. În toate cele opt studiat mostre de conserve de peşte nu au prezentat nici anomalii, - a spus Elena Sharoykina. - Lucrurile sunt mai rău cu conserve. De exemplu, în timpul testării slichitelnoy două laboratoare a fost găsit: în file de hering în ulei, "butoi Capitanul" produs de "două de căpetenii" - Escherichia coli (E. coli) şi un conţinut ridicat de drojdie, o conservă de peşte "marar Mathieu" SA " peşte instalaţie de prelucrare № 1 "- un exces de drojdie.

"Produs Perioada de valabilitate nu a expirat încă, dar de calitate şi sigure, din păcate, nu poate fi numit" - a asigurat Sharoykina. Potrivit ei, Nags a luat deja măsuri pentru a informa producătorii fără scrupule şi a organismelor de reglementare şi consideră că este necesar pentru a elimina produsele care nu corespund din vânzare.

Sursa: http://www.vz.ru