În satul Giethoorn nu există drumuri. Dar nici nu-ți vine să pleci de aici (+Foto)

/ Vizionări: 9190

деревня Гитхорн

 

Satul Giethoorn din Olanda are o caracteristică remarcabilă – nimeni nu se deplasează cu mașini sau autobuze, pur și simplu aici aproape că nu există drumuri, doar canale. Prin urmare, transportul principal sunt bărcile, iar cea de a doua denumire a satului e ”Veneția olandeză”. De aici provine și atmosfera unică de pace, relaxare și confort. Totul aici e plin de pace și liniște, ca într-un sătuc obișnuit olandez din secolul al XVIII-lea.

деревня Гитхорн

Istoria satului începe în 1230, când un grup de refugiați din sudul țării au găsit locul acesta. Singurul lucru ce îi sărea în ochi era un număr foarte mare de coarne de capră, ce au rămas după o inundație puternică. De aici a provenit și denumirea satului – Goat horns sau "coarne de capră".

деревня Гитхорн

Cu timpul, oamenii nu numai că au schimbat denumirea satului pe una mai armonioasă, dar și au descoperit că locul acesta e plin de turbă. Mulțumiți de asta, sătenii au săpat turbă în acele locuri unde i-a fost cel mai convenabil. În urma acestor săpături au apărut gropi, care apoi au devenit iazuri, ce s-au unit într-un lanț de canale, care acum atrag turiștii din toată lumea.

деревня Гитхорндеревня Гитхорн

Casele din sat sunt în mare parte situate pe insulițe, legate între ele prin poduri din lemn, care aici se găsesc în număr mare – peste 50 de unități.

деревня Гитхорндеревня Гитхорн

Oamenii se deplasează prin canalele cu orice: bărci, bărci gonflabile, șalupe cu motor, bărci ușoare, care pot fi închiriate. Toate au motoare electrice, aici nu se folosește nici un fel de combustibil.

деревня Гитхорндеревня Гитхорн

деревня Гитхорн

 

Источник: adme.ru

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137