In satul Slobozia, raionul Ştefan Vodă toate drumurile duc spre Europa

/ Vizionări: 8966

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

sat Calea spre Europa placuta lung şi dificil, în special dacă acoperite cu pietriş şi moloz. Locuitorii din satul Slobozia, raionul Ştefan Vodă a decis să meargă în Europa pe drum, o casa renovata.

In satul Slobozia, raionul Ştefan Vodă toate drumurile duc la Europa. Cel puţin acolo caută localnici, obosit de una dintre cele două rele - nu mult timp în urmă pentru a reparat drumurile acelaşi - grav afectată după gazificarea satului. Ei s-au de lucru, bani alocaţi de către ONU.

- Datorita faptului ca am castigat acest proiect, ne-am decis pentru a repara drumul care duce la gradinita. Oamenii au unde sa te duci, conducte de gaze subterane stabilite, şi drumul, fiecare casa a fost săpat de-a lungul şi peste - cu primarul. Slobozia, raionul Ştefan Vodă Anatoly Zavalishka.

Totusi, unul doreşte să meargă pe drumurile europene nu este suficient. Banii nu este de ajuns. Tehnicieni - toate mai mult.

- Forta proprie avem o reparatie de drumuri pic. Tehnica, care este singurul elev de clasa, deţine Primăria, şi autocamioane şi tractoare - proprietate privată - a spus cu un rezident. Slobozia Xenofon Bevzyuk.

- Unelte ne dă, şi Primăria şi să aducă tine. Când ceva lipseşte, poartă afară. Că ciocane, de exemplu - adaugă la rezidente. Slobozia Alexandru Palanchuk.

Sper că şi administraţia locală şi rezidenţii locali sunt legate de Europa, mai precis cu fonduri europene.

- Cel puţin 80, dacă nu 100 la sută, că drumurile erau ca în Europa. Dacă nu avem destui bani, poate te putem ajuta - a spus cu un rezident. Slobozia Vasile Babil.

- Dacă am beneficiat de asistenţă din partea guvernului, agenţii economici ar fi mai bine. Suntem pe drumul cel bun. Pe drumul spre Europa - a însumat cu femeia. Slobozia Larissa Burlacu.

DIANA Pungo, Vlad KOROBAN
Pe materiale de "Astăzi, în Republica Moldova"

http://tv7.md/?page=Society&id=10961&lang=ru&list=1