În structura a Pământului prezintă un strat de necunoscut anterior.

/ Vizionări: 11964

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Teren Oamenii de stiinta au realizat noul studiu a structurii planetei noastre, în special, au fost studiate în straturile superioare şi inferioare ale pământului manta. Ca urmare, specialiştii de cercetare a ajuns la concluzia surprinzătoare - de pe planeta ar putea avea un alt strat de munte-roci, dar spre deosebire de stratul pe care oamenii merg pe jos, stratul este situat în adâncimi ale planetei.

Geofizicieni de la Institutul American de Carnegie Endowment la Washington a declarat că, la o adâncime de 1 000-2 500 km, care este exact în cazul în care, în funcţie de locaţie specifică este manta de pe planeta este un alt strat, care nu a fost cunoscută anterior.

Reamintească faptul că în cazul general, ştiinţa modernă clasifică structura a planetei noastre în trei straturi diferite şi destul de mari - crusta, manta şi de bază în sine ale planetei.

Experţii spun că acest strat reprezintă o anumită "zonă tranzitive", în cazul în care rock se transformă într-o firmă foarte dens şi de substanţă. Potrivit lui Victor geofizician Struzhkina de lucru la Institutul de Carnegie, cel mai probabil, motivul pentru care aspectul ciudat al stratului constă în faptul că, în Mantaua inferioară e foarte înaltă presiune, care cel puţin 230 de mii de ori mai mare decât presiunea atmosferică. Asta face toate electronii de fier, care sunt prezente in abundenta in structura planetei, în reacţii chimice cu minerale în straturile profunde ale planetei.

"Mai mici pe structura planetei coborâm, cea mai mare presiune şi mai mare de temperatură vor fi acolo", - a spus Struzhkin.

Echipa de sub conducerea sa a încercat în laborator pentru a recrea aceleaşi condiţii care au loc la o adâncime de aproximativ 2000 km sub suprafata planetei noastre. Sub presiune inalta (aproape 940 mii atmosfere) şi temperaturi ridicate (1727 de grade Celsius), oamenii de stiinta au studiat şi chimice proprietăţile fizice ale numit ferroperiklazov actuale astfel încât a unor minerale, şi sunt în Mantaua superioară.

"Cu o astfel de presiune înaltă şi temperatură, electronii din atomii de fier Combinate, precum şi a intrat în interacţiune chimice. După reacţia a fost finalizată, densitatea materialului final cu aproape o treime din superioară densităţii sale experienţă anterioară" - spune el.

În plus, Struzhkin observat că, în condiţii naturale coexista ferroperiklazy cu pietre, astfel încât acestea să interacţioneze cu ele. Ca urmare, structura a planetei format o alta foarte puternic şi cald strat, care seamănă cu coajă.