În Sydney, primeşti vouchere de mâncare în schimbul PET-urilor goale

/ Vizionări: 2224

продовольственные ваучеры в обмен на пустые ПЭТ-бутылки

 

În Sydney, Australia, au fost instalate maşini de reciclat care oferă recompense în schimbul PET-urilor sau dozelor de aluminiu goale, scrie themindunleashed.org. Recompensele pot fi bilete de autobuz, vouchere de mâncare sau alte cadouri menite să încurajeze localnicii şi turiştii să păstreze oraşul curat.

Aceste maşini de reciclat cu recompense în vouchere de mâncare sau în bilete de autobuz vor încuraja, cu siguranţă, cetăţenii şi turiştii să recicleze. Fiecare maşină stochează până la 2.000 de recipienţi, iar când automatul se umple, angajaţii primăriei sunt anunţaţi printr-un e-mail”, a explicat doamna Clover Moore, primarul din Sydney, pe blogul său.

În Australia, sunt aruncate la gunoi, în fiecare minut, 15.000 de PET-uri și doze de aluminiu goale, dar autorităţile locale din Sydney speră că mașinile de reciclat vor crește gradul de conștientizare cu privire la reciclare.

La Beijing, cu 20 de PET-uri plăteşti călătoria la metrou

Ekomuro H20 – peretele care colectează apa (+Video)
Ekomuro H20 – peretele care colectează apa (+Video)

Cu 20 PET-uri goale îţi cumperi o călătorie la metrou, în Beijing, capitala Chinei, graţie unor maşini de reciclat sticle de plastic, instalate în staţiile subterane.scrie.

PET-ul este introdus în maşină este de compostat în 20 de secunde, iar ca să obţii gratuit o călătorie, este nevoie de 20 de PET-uri. 1 bilet de metrou costă 0,25 euro. Firma furnizoare intenţionează să instaleze alte 3.000 de maşini de compostat în mai multe staţii de metrou din Beijing, în şcoli sau în centrele comerciale. Acelaşi procedeu poate fi folosit şi pentru dozele de aluminiu”, potrivit huffingtonpost.fr.

Cei peste 20 de milioane de locuitori ai Beijingului, considerată una dintre cele mai murdare capitale ale lumii,  produc zilnic aproximativ 18.000 de tone de deşeuri menajere.

 

Sursa

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137