Încălzirea globală este forţând de animale de a urca mai mari şi mai mari în munţi

/ Vizionări: 3036

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

RIA Novosti.

Munţi Ei au descoperit ca incalzirea climei din ultimii 90 ani a forţat unele specii de mamifere să se ridice mai sus, în munţi, în Yosemite American National Park, situat pe versantul vestic al Sierra Nevada în Cordilleras, a declarat într-un articol publicat de cercetătorii americani în revista Science.

Potrivit observaţiilor climatice din ultimii 90 ani în acest domeniu minim noapte temperaturile au crescut cu 3 grade Celsius, o creştere de precipitaţii sub formă de ploaie, mai degrabă decât de zăpadă, şi a redus zona de ghetari.

Scară largă de monitorizare prima de mamifere mici în Yosemite a avut loc în 1918. Autorii studiului moderne a constatat că aproximativ jumătate din aceste animale au migrat la o altitudine mai mare la munte, în timp ce cealaltă jumătate a rămas pe teritoriul vechi.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, de migraţie a schimbat structura populaţiilor individuale şi a ecosistemului ca un întreg.

"La început nu am fost de gând să studieze impactul schimbărilor climatice asupra animalelor, dar ceea ce am văzut - o schimbare semnificativă în comparaţie cu 1918 ani. Dramatice schimba cel mai mult - o migrare a speciilor de la mare altitudine?. Cand a fost intrebat noi înşine, cauzele ce este vorba", răspunsul sărit în ochi lui: un climat ", - spune conducătorul cercetării, un reprezentant de la Universitatea din California, la Berkeley, Craig Moritz, ale cărui cuvinte sunt conţinute în mesajul de Universitatea.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, este imposibil să spun exact când au avut loc schimbări semnificative: ar putea avea acest lucru sa întâmplat cu câteva decenii în urmă, şi în anul trecut.

Autorii studiului cred că încălzirea globală ar putea afecta structura ecosistemelor, chiar şi în climat cald, dar ameninţă dispariţia multor specii termofile adaptate să trăiască în acest ecosistem.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137