ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Încălzirea globală este inevitabilă, spun expertii.



Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Încălzirea globală este inevitabilă ca urmare a poluării aerului precedent cauzate de activităţile umane. O astfel de concluzie este conţinută în raportul de expertiză privind impactul schimbărilor climatice asupra sistemelor de susţinere a vieţii oamenilor şi biosisteme naturale.

Documentul a fost aprobat pe timp de noapte, vineri, la Bruxelles de către Grupul Interguvernamental privind Schimbările Climatice (IPCC), compusă din reprezentanţi ai mai mult de o sută de ţări, inclusiv Rusia.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, astăzi nu suntem vorbesc doar despre necesitatea de a combate poluarea aerului, dar, de asemenea, protecţia şi biologice naturale sistemele umane la schimbările climatice, care este încălzirea globală.

Experţii se aşteaptă ca până la sfârşitul secolului 21, temperatura de pe Pamant ar putea ridica la 1,8-4,0 grade Celsius până în 1990. Rezultatul va fi topirea gheţii polare, gheţarii de munte şi a permafrostului continentale va creşte nivelul oceanelor şi participarea meteorologice fenomene extreme.

Încălzirea globală poate duce, de asemenea, faptul că una pina la trei miliarde de oameni vor suferi lipsa apei. Din cauza secetei, alimente pot apărea probleme de 200-600 de milioane de oameni din întreaga lume. În creştere ca urmare a schimbărilor climatice nivelul apei în oceane, experţii estimează, va duce la o creştere a numărului de inundaţii, în special în Asia. În zonele de inundaţii vor primi fiecare 2 - 7 milioane de oameni.

În plus, cu creşterea temperaturii la 1,5-2,5 grade Celsius ar fi pe cale de dispariţie 20 - 30% din cea a Pământului florei şi faunei.

Experţii susţin că, de asemenea, ca rezultat al încălzirii globale, Alpii ar pierde o treime din statiuni de schi şi din Marea Mediterană o zonă la tropice. De-a lungul secolului trecut, temperatura pe Pământ a crescut cu o medie de 0.74 grade Celsius.

"Ne-a însuşit raportul, dar nu a fost o procedura usoara," - a declarat preşedintele IPCC, Rajendra Pashauri.

Potrivit presei locale, motivul pentru întârzieri în eliberarea din raport, o discuţie care a început pe 2 aprilie, au fost diferenţe între oamenii de ştiinţă şi diplomaţi, a apărut în aprobarea textului final al documentului, care a continuat toată noaptea trecută.

Conform rapoartelor media, diplomaţii vrut să se înmoaie concluziile raportului de oameni de ştiinţă. Aprobat la Bruxelles, la 21 de pagini de raport reprezintă al doilea volum de-al patrulea raport de evaluare al IPCC. În luna mai a acestui an, planificată pentru a finaliza treia secţiunea sa, după care au fost experţi să procedeze la sinteza a trei volume, publicate în 2007, şi să prezinte un raport de sinteză, în noiembrie. IPCC a fost înfiinţat în 1988 de către Organizatiei Meteorologice Mondiale (OMM) şi Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP). Grupul este deschis tuturor ţărilor membre ale ONU şi OMM.

http://www.rian.ru/

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 14 septembrie 2007 10:22
Vizualizări: 2823

Citiţi de asemenea

Stafida este unul dintre cele mai vechi produse dulci, care permite conservarea și stocarea recoltei de struguri pentru ...
0
Am pierdut multe lucruri. În catalogul pierderilor - cele mai neașteptate lucruri. Undeva au dispărut bunicile.Bunicul n...
55
Pe teritoriul planetei noastre au trăit numeroase civilizații și popoare antice, care au lăsat în urmă o mulțime de arte...
55
De aici a pornit legenda despre "reconstrucția sa recentă"....
154