„Independența energetică – iată scopul principal al SUA” – Donald Trump

/ Vizionări: 662

«Энергетическая независимость – вот главная цель США» - Дональд Трамп

Donald Trump are viziunea sa asupra îmbunătățirii ecologii în SUA și în lume, ce diferă radical de viziunea conducerii precedente a Americii. Mulți sînt îngrijorați, unii oamenii chiar ies la protest. Întotdeauna tot ce-i nou sperie, dar dacă ne uităm mai bine, atunci nou nu înseamnă strașnic. Deseori, ideile progresiste sînt percepute cu trecerea timpului, iar deocamdată noi vom urmări evoluția evenimentelor…

Casa Albă a confirmat informația despre faptul că noul președinte al SUA – Donald Trump a adoptat o decizie definitivă privind schimbarea politicii ecologice a statelor. Amintim că anterior, Barack Obama a susținut activ toate inițiativele ecologice și a luptat cu schimbările climatice, însă Trump deja astăzi a schimbat planul, după care se ghida toată țara. Dacă în perioada lui Obama SUA nu tindea spre majorarea procentului de utilizare a energiei ecologice curate, erau introduse restricții la extragerea zăcămintelor minerale pe teritoriul țării. Acum însă Casa Albă s-a focusat asupra eradicării „tuturor regulilor, politicilor și documentelor, ce servesc drept obstacole pentru producerea internă a energiei”, anume această declarație a fost făcută de către reprezentantul Casei Albe în timpul teleconferinței de presă.

Oraşul ecologic! Cine este pentru?
Oraşul ecologic! Cine este pentru?

„Independența energetică – iată scopul principal al SUA”, a spus funcționarul (pentru informare – astăzi, Statele Unite importă circa 11% din această energie).

În cadrul conferinței funcționarul le-a mai comunicat jurnaliștilor că Guvernul SUA încă descută dacă face ca țara să mai facă parte din Acordul Climatic de la Paris. Pe măsura creșterii numărului de știri privind noua politică a autorităților, crește și nemulțumirea organizațiilor de mediu: Institutul de resurse mondiale a numit decretul ce urmează drept ”barosul care va strivi toate acțiunile întreprinse anterior de SUA privind păstrarea climatului”.

Drept răspuns la întrebarea jurnaliștilor cum guvernul planifică să soluționeze problema cu „verzii” ce amenință cu judecata – funcționarii au menționat că sînt convinști – pînă la aceasta nu se va ajunge. Dar de asemenea a menționat că „atunci cînd ajunge la lupta cu schimbarea climei, SUA doresc să meargă pe propria cale și să o facă în propria manieră și formă”.

 

Sursa: rodovid.me