India este considerată cea mai vegetariană țară din lume. De ce?

/ Vizionări: 2562

Doar în India se află un oraș 100% vegetarian Palitana (statul Gudjarat), unde autoritățile au interzis sacrificarea vitelor, vînzarea cărnii, ouălor și peștelui.

1. Doar în India se află un oraș 100% vegetarian Palitana (statul Gudjarat), unde autoritățile au interzis sacrificarea vitelor, vînzarea cărnii, ouălor și peștelui.

2. Doar în această țară funcționează o rețea vegetariană McDonalds.

3. Este prima țară din Asia de Sud, unde din 2014 sînt interzise testele cosmetice pe animale și importul cosmeticelor de acest gen.

Chand Baori — fîntîna cu trepte din Rajasthan
Chand Baori — fîntîna cu trepte din Rajasthan

4. Doar în India, în Statul Magarashtra se prevede o pedeapsă cu 5 ani de pușcărie pentru consumul sau comercializarea cărnii de vită.

5. Potrivit datelor oficiale, în India 40% din populație sînt vegetarieni (conform celor neoficiale – 80%) din 1,3 miliarde de oameni, adică circa 500 de milioane, dar anume cei care consumă lactate. Este un număr stabil de vegetarieni care de la naștere nu au cunoscut gustul cărnii.

Vegetarianismul în India este dezvoltat prin generații, genele acestor oameni sînt crescute pe alimentația fără carne. Și sportivii zdraveni, și bărbații ce se ocupă cu munca fizică grea, și mulți alții nu văd în alimentația lor nimic deosebit. Organismele lor primesc din lapte și plante toate cele necesare. Vegetarianismul în India e o normă.