Îndrăgostiţii au renunţat la fast-food și au pierdut 108 kg

/ Vizionări: 3654
Tag-uri: ,

Влюблённые отказались от фастфуда и сбросили 108 килограмм

 

Un cuplu din Marea Britanie, Emma și Dylan Smith, aproape toată viaţa s-au alimentat numai în McDonalds și Burger King. Până de curând, Emma de 28 de ani cântărea aproape 140 kg și soțul ei - 108. În fiecare zi, fiecare din ei consuma brioșe de ciocolată la micul dejun, rulouri de pui la masa de prânz și câţiva burgherii la cină.

 

"Duceam copiii la școală, iar apoi treceam pe la McDonalds" în care cumpăram alimente și băuturi. Uneori mă simțeam inconfortabil, deoarece personalul bodegii cunoşteau pe de rost comenzile noastre şi nici nu puneau întrebări".

Soții au hotărât să respecte o dietă doar după o călătorie cu cei patru copii în parcul de distracții, unde au constatat că acestea sunt interzise pentru ei din cauza că sunt supraponderali.

 

Влюблённые отказались от фастфуда и сбросили 108 килограмм

 

Un măr pe zi poate înlocui sala de sport
Un măr pe zi poate înlocui sala de sport

"Centura nu vroia să se încheie pe burta mea. Angajatorul parcului a văzut încercările mele zadarnice, apoi s-a apropiat de mine și mi-a spus că trebuie să părăsesc distracţia. Dylan, de asemenea, nu a reuşit. Copiii erau prea mici pentru a merge fără noi, aşa că noi toți am fost nevoiţi să renunțăm la divertisment. Copiii au plâns pentru că noi am venit special în parcul „Butlins”, iar ei au așteptat acest eveniment cu nerăbdare. Ne-am simțit umiliţi",- spune Emma.

"Plimbările în parc, de asemenea, nu erau pe placul copiilor noștri, care doreau să alerge cu părinții lor", - se alătură soției, Dylan. - "Dar eu şi Emma, nu puteam să ne mişcăm repede, astfel încât stăteam pe bancă. Eu nu puteam juca fotbal cu băieţii – nu-mi permitea burta și muşchii slabi".

La întoarcerea acasă, un doctor i-a spus Emmei, că genunchii ei nu mai pot suporta această greutate. Sau femeia pierde în kilograme, sau în curând va nimeri într-un scaun cu rotile. La Dylan, au apărut probleme legate de tensiunea arterială, de asemenea, la ei ambii s-a dezvoltat anemia, pentru că soţii nu consumau fructe sau legume. Cuplul şi-a dat seama că așa nu poate merge mai departe, pentru că altcineva va trebui să pună pe picioare copiii lor.

 

Влюблённые отказались от фастфуда и сбросили 108 килограмм

 

De ce merele verzi sînt mai folositoare decît cele roșii
De ce merele verzi sînt mai folositoare decît cele roșii

La început, Emma şi Dylan, au încercat să slăbească de sine stătător, dar nu au reuşit. Atunci, s-au alăturat unui grup din organizația britanică "Slimming World”, care timp de 44 de ani ajută oamenilor să piardă în greutate și este foarte populară în Anglia. Zece luni lungi, cuplul a respectat o dietă sănătoasă, a făcut sport şi a participat la reuniunile de grup, popularizând alte programe privind scăparea de obiceiurile proaste.

Ei de asemenea au aflat că mulțimea de grăsimi și de zahăr aduc organismului calorii "goale", care momentan se transformă în grăsimi şi provoacă diabetul zaharat. Colesterolul, care se găseşte în cantităţi mari în fast-food, înfundă vasele sanguine și interferează activitatea sistemului cardiovascular, iar uleiul utilizat în mod repetat, conține agenți cancerigeni provocând creşterea tumorilor maligne.

 

Влюблённые отказались от фастфуда и сбросили 108 килограмм

 

Mîncarea sănătoasă costă de trei ori mai mult decît cea nesănătoasă
Mîncarea sănătoasă costă de trei ori mai mult decît cea nesănătoasă

Emma și Dylan, au reușit împreună să piardă mai mult de un chintal de kilograme în plus: acum femeia are o greutate de aproximativ 70 kg și soțul ei – 63,5. "Noi niciodată nu ne-am văzut unul pe altul într-o astfel de formă, deoarece eram deja, supraponderali atunci când ne-am întâlnit. Acum, suntem oameni complet diferiţi și este minunat!"

Sănătatea soţilor s-a îmbunătățit: Emma a scăpat de durerile de genunchi și Dylan, şi-a recuperat tensiunea arterială normală. Ei mănâncă doar alimente sănătoase, se plimbă nu mai puţin de trei ore pe zi și în curând, intenționează să meargă la înot sau jogging . Cât priveşte parcul de distracţii, acum cuplul fericit poate să-şi permită orice tip de distracţie.

 

Влюблённые отказались от фастфуда и сбросили 108 килограмм

 

Marea Britanie, a luat măsuri dure și a interzice complet publicitatea alimentelor cu calorii negative pentru copii și adolescenți. Aceeași practică are de gând să implimenteze şi Ministerul Sănătății din Rusia, ca parte a programului de dezvoltare a sănătăţii publice până în 2020. Ministerul intenționează de asemenea să oblige producătorii alimentelor să indice numărul de calorii, grăsimi, glucide și sare pe ambalaj cu caractere mari.

 

 

Sursa: facepla.net