Infuzii din plante. Despre beneficiile plantelor

/ Vizionări: 10346

Травяные напитки. О пользе трав

 

 

În Rusia Veche băuturile din plante și rădăcini au fost consumate cu mult timp înainte de ceaiul de peste mări (acesta a fost adus în ţară cu cel puțin 300 de ani în urmă). Strămoșii au băut decoct de coacăză neagră și mlădiţe de zmeură, răchiţică atunci când voiau să-și recapete puterile. Stră-stră- bunicii noştri au fost într-o stare bună de sănătate și de spirit, știau multe despre proprietăţile curative ale plantelor.

 

Amintiți-vă de mirosul ademenitor al ierburilor de luncă, vrei să-l respiri din nou și din nou .

 

Plantele medicinale din care puteți pregăti băuturi

Plantele care cresc imunitatea: răchiţică, ginseng, Aralia, Leuzea, cicoare, trandafir sălbatic sau măceş, călin, alun, cătina albă, păpădie, fragă, coacăză.

Plantele care întăresc sistemul cardiovascular: păducel, pojarniţă, urzici, leuștean, podbal, gălbenele, melisa, limba mielului, talpa gâştei, taulă, coada şoricelului, cicoare.

Plantele care scad tensiunea: răchiţică, dracilă, betonică, fragă, trifoi dulce, scoruş cu pomuşoare negre, troscot, iarbă-roşie.

Plantele care cresc tensiunea: schisandra, rădăcina de aur, rozmarin.

Plantele care calmează şi elimină insomnia: răchiţică, Valerian, cianoză, ienupăr comun, sovârf, pojarniţa, iarba mâţei, melisă, scaiul-dracului, hamei, gura-lupului Baikal.

Plantele care normalizează funcția tractului gastro-intestinal : răchiţică, anason, saxifrage, frunze tinere de mesteacăn, coacăză, măr, planta de muşeţel, aegopodium , frunze de merişor, troscot, creţişoara, mentă, troscot, cimbrişor, chimen, coada şoricelului, Chaga.

Plantele cu conţinut înalt de vitamine, întăresc sănătatea: frunze tinere de mesteacăn, cătina albă, coacăza neagră, zmeura, merişor, mure, urzici, măcriș, ciuboțica-cucului, piciorul-caprei, fructe de cătină albă, călin, scoruş roşu, trandafir sălbatic.

Plantele care tonifică : Aralia, Leuzea, reduc durerile: răchiţica, trifoi, ciuboţica-cucului, lavanda, verbina.

 

Reţete pentru ceaiuri din plante :

• Ceai cu vitamine pentru întărire generală:

- frunzele de zmeură, de coacăză neagră şi planta de sovârf – 1:1:1.

- melisa, flori de muşeţel, coada şoricelului, cimbru - în părți egale.

- urzică, fructe de măceş şi de coacăză neagră - în cantități egale.

- 20 de grame de măceș, 10 g de fructe de scoruş, 5 g de frunze de sovârf.

• Ceai calmant:

- melisă, pojarniţă, păducel, flori de tei - în părți egale.

• Ceai care ajută la dureri de spate și nevralgie:

- Fructe de boz, flori de tei şi planta de cimbru – 2:1:1.

•Ceai ce îmbunătăţeşte digestia, ameliorează flatulența, calmează:

- muşeţel, cimbru, frunze de mentă - în părți egale.

- frunze de zmeură, de urzică, de fragi şi coaja de mere - în părţi egale.

• Ceai cu vitamine, folosit pentru tratarea gutei, reumatismului şi artritei:

- fructe de măceș, de coacăză neagră, de scoruş și frunze de urzici - în părţi egale.

• Ceai ce reglează metabolismul, "purifică sângele":

- frunze de zmeură, de coacăză neagră, flori de salcâm alb - în părţi egale.

Frunzele de zmeură, de coacăză, de răchiţică este mai bine să le pre-fermentaţi.

Pentru ceai se foloseşte doar pojarniţa uscată.

 

 

 

Sursa: vk.com