ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Inovație în tehnologia printării 3D: Prima turbină eoliană portabilă, ușoară și versatilă

Născuți și crescuți în Islanda, inconjurați de ape înghețate, munți maiestuoși și fiorduri, dar și de o sursă nesfârșită de aer proaspăt și energie curată generată de vânt, nu e de mirare că frații Einar și Agust Agustsson au fost inspirați și determinați să împărtășească beneficiile energiei regenerabile cu restul lumii.

În acest scop, și-au deschis Janulus, o companie cu sediul în Minnesota, SUA, care a lansat recent o campanie pe Kickstarter, unde a strâns deja 50.000 de dolari pentru prototipul Trinity Portable Wind Turbine Power Station, un generator eolian portabil și incredibil de purernic, capabil să producă energie pentru orice, de la gadgeturi, electrocasnice și chiar mașini sau locuințe.

Potrivit 3ders.org, seria Trinity include patru dimensiuni diferite, implicit menite să asigure nevoi energetice diferite, variind astfel de la Trinity 50 la Trinity 2500, toate generând putere chiar și atunci când vântul este slab, spre exemplu la 4 mph.

Modelul 50, după cum sugerează și numele, generează până la 50 de wați de energie electrică, cântărește doar 650 de grame și poate încărca un smartphone de 3-4 ori, și asta doar cu bateria inclusă.

Cel mai puternic model oferă 2.500 de wați de energie electrică, și vine cu un invertor grilă cravată, astfel încât poate fi sincronizat ușor la sistemul de alimentare cu energie de acasă sau la RV, reducând foarte mult facturile la energia electrică.

Creată prin intermediul tehnologiei imprimării 3D, turbina eoliană Trinity are un corp realizat dintr-un material puternic și robust, are o greutate foarte scăzută și e uşor de instalat, chiar și fără ajutorul unui electrician —turbina eoliană poate fi demontată și apoi transportată în portbagajul mașinii.

Echipa Janulus, condusă de cei doi frați, a dezvoltat cu atenție fiecare trăsătură unică a seriei Trinity. „Competența noastră de bază constă în tehnologia energiei curate,” susțin aceștia. „Am dezvoltat, testat, și îmbunătățit Trinity încă din anul 2013.”

Fiecare turbină eoliană Trinity vine cu o baterie Li-ion puternică, două setări ale lamelor care permit valorificarea pe deplin a vântului, prize USB detașabile, și o aplicație smartphone care vă ajută să controlați lamele turbinei și să setați turbina în funcție de puterea vântului. În plus, aplicația vă permite să urmăriți producția de energia și potențialul vântului în funcție de regiunea geografică.

Prețul? Modelul Trinity 50 este în prezent disponibil pentru doar 369 de dolari, însă prețul crește până la 5,999 de dolari pentru modelele cele mai puternice. Compania a anunțat că primele turbine vor fi expediate clienților începând cu luna aprilie 2016.

 

 

Sursa: solar-magazin.ro

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 14 noiembrie 2015 16:00
Vizualizări: 1742

Citiţi de asemenea

De aici a pornit legenda despre "reconstrucția sa recentă"....
134
Stafida este unul dintre cele mai vechi produse dulci, care permitea conservarea și stocarea recoltei de struguri pentru...
157
Pietrele Rollright sunt unul dintre cele mai faimoase complexe megalitice de acest fel din Insulele Britanice. Ele se af...
121
La înmulțirea plantelor prin butași uneori apare o problemă legată de formarea rădăcinilor. Pentru a accelera procesul...
244