ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Insecte utile




Scopul nostru nu constă în a nimici toate insectele dăunătoare, ci a stabili un echilibru între dăunători și insectele benefice. Dăunătorii în sensul articolului nostru sunt insectele care se hrănesc cu aceleaşi plante pe le care consumă şi oamenii. 

 

 

Iar insectele utile sunt acelea, nutriţia cărora se alcătuieşte din insectele dăunătoare.

Deci, insectele dăunătoare:

păduchii plantelor, gândacul de cartofi Colorado, trips, urechelniţa, insecte sonde (lat.Luxmexylidae), molia de mere (lat.Cydia), fluturele de noapte, gândacul de polen, omizile și altele.

 

Insectele utile:

Gândacul de sol (lat.Carabidae) , buburuza, musca Chrysopidae lat., păduchii prădători Aelia, Orius, Nabis lat., musca Syrphidae lat., insecte Parasitica lat. şi altele.

Sarcina noastră este de a crea condiții favorabile pentru vieţuirea insectelor benefice.

1. Este de remarcat că gardurile vii, care pe nedrept nu sunt larg răspândite la noi, tufărișurile adăpostesc multe insecte utile și dăunătoare, în ele insectele se înmulţesc într-un echilibru constant. Unele insecte le mănâncă pe altele și nu permit dăunătorilor sa se înmulţească necontrolat și în același timp, insectele prădătoare nu nimicesc dăunătorii complet, ci îi sprijină la un nivel suficient ca hrană.

 

Полезные насекомые

 

2. Când în gradină se începe reproducerea în masă a oricărei insecte dăunătoare, insectele utile imediat trec în aceste locuri.

3. Cu alte cuvinte, gardurile vii sunt un fel de tampon, o rezervă. Dacă acest lucru lipsește, insectele dăunătoare încep reproducerea necontrolată și numai după două sau trei săptămâni insectele utile vor fi în măsură să crească populațiile lor la nivelul dorit. Din păcate, acest răstimp este suficient pentru a distruge o mare parte din gradină.

4. Plantaţi flori care dau nectar, absolut pe unde este loc de-a lungul potecilor, gardului (dacă este cazul), în zonele libere ale grădinii. Pur și simplu, amestecaţi seminţele de plante nectarifere într-o găleată cu nisip şi presăraţi amestecul prin teren. Astfel, veţi prelungi durata de viață a insectelor benefice. La urma urmei, cele mai multe dintre ele la etapa de maturizare se hrănesc suplimentar cu nectar. De exemplu, insectele Parasitica fără o hrănire suplimentară trăiesc 2-3 zile, iar cu posibilitatea de a se hrăni cu nectar - 10-15 zile.

 

Полезные насекомые

 

5. Insectele benefice petrec mult timp pe florile din familia Umbelliferae (mărar, coada şoricelului, Tanacetum), în aceste plante, buburuza depune ouăle pe iarnă. Lăsaţi suprafețele de teren acoperite cu frunze căzute toamna, în aceste locuri hibernează unele soiuri de insecte benefice.

6. Puteți atârna mănunchiuri de paie sau de stuf în zonele protejate de ploaie. În aceste căsuţe special amenajate, insectele benefice își depun ouăle.

7. Pentru a reduce molia pe mere, atârnaţi glastrele de flori cu susul în jos și umpleţi-le cu iarbă uscată, rumeguș și rămăşiţe similare. Deoarece urechelniţa preferă să vâneze pe timp de noapte, ea trebuie să se ascundă undeva de soarele de după-amiază. Construcțiile similare sunt pe plac, în ele insectele depun ouă.

 

Cred că acum este de prisos să spunem, ce se întâmplă atunci când vegetația este afectată de produsele chimice. Mai întâi de toate mor aliații noștri, din cauza că ei duc un mod de viață deschis și nu se ascund în pământ, sub scoarță, sub frunze. Și în final, noi rămânem singuri cu dăunătorii. 

 

 

Sursa: zemledelie.tk

 

ABONAȚI-VĂ
Luni, 18 martie 2013 12:26
Vizualizări: 5245

Citiţi de asemenea

Rețetă simplă și eficientă pentru însănătoșire. Nu creează dependență și curăță eficient mucoasa plămânilor.Beneficiul...
114
Valea râului Hunza (la granița dintre India și Pakistan) este numită "oaza tinereții". Durata de viață a locuitorilor ac...
102
Îmi place foarte mult să încălzesc sauna! Intru în camera cu aburi, stau pe verandă, beau ceai. Dacă merg la saună, rămâ...
147
Cercetătorii de la catedra de ginecologie și obstetrică a Universității Stanford au declarat că au practic inventat o te...
87