Insomnia este rezultatul certurilor de familie

/ Vizionări: 2986

Insomnia este rezultatul certurilor de familie

 

Insomnia este rezultatul certurilor de familieFemeile, în familiile cărora apar tulburări permanente, deseori suferă de insomnie. Cercetătorii din Pittsburgh au descoperit ca persoanele care au un mediu familial de susţinere, rareori suferă de insomnie. Dacă în familie apar probleme, se iscă scandaluri, acest fapt afectează nu numai starea de dispoziţie, ci şi, de asemenea, somnul.

Cum se tratează insomnia?
Cum se tratează insomnia?

Studiul a fost realizat cu implicarea unui grup de persoane alcătuit din 1938 de femei căsătorite în vârsta de aproximativ 46 de ani. La Fiecare din ele a fost pusă o serie de chestiuni referitoare la viaţa de familie. De asemenea, fiecare femeie a trebuit să determină cât de profund este somnul ei şi care este probabilitatea de a adormi repede după o ceartă de familie.

După cum s-a dovedit, femeile în familiile cărora apar conflicte permanente, mai des suferă de insomnie. Ele adorm târziu, se trezesc devreme, şi pe parcursul nopţii nu reuşesc să-şi recupereze forţele.

Oamenii de ştiinţă ne sfătui a nu petrece nopţile nedormite în acelaşi pat cu soţul. Mai bine să-l trimiteţi să doarmă pe canapea şi să vă săturaţi liniştit de somn.

 

 

Sursa: zdorovo.ua