Insula Eleuthera și fuzionarea mării cu oceanul

/ Vizionări: 9462

Eleuthera este una din insulele Bahamas, la aproximativ 80 km în est de capitala Nassau. Această insulă este lungă, aproximativ 180 km și foarte subțire - doar 1,6 km lățime. Apele albastre ale mării Caraibe, puţin adânci pe de o parte a insulei, contrastează puternic cu albastru închis al Oceanului Atlantic, pe cealaltă parte a acesteia. Unul dintre cele mai potrivite locuri pentru a admira această priveliște extraordinară – Podul Glass Vindow situat la aproximativ două mile în est de Upper Bogue , în apropierea Town Grigorie, la cel mai îngust punct al Eleuthera. Este unul dintre puținele locuri de pe Pământ, unde puteți compara apele întinse ale Oceanului Atlantic, pe o parte a drumului și apele liniștite de un verde turcoaz a Marii Caraibelor, pe de altă parte, separate doar de o fâșie îngustă de pământ.

 

Остров Эльютера и слияние моря с океаном

 

Podul de beton a fost construit deasupra podului natural de piatră, care face legătura între punctele de nord și de sud ale Eleuthera printr-un drum pietruit.

 

Остров Эльютера и слияние моря с океаном

 

Podul Glass Vindow Bridge este cea mai vizitată atracţie de pe insulă.

 

Остров Эльютера и слияние моря с океаном

 

Timp de secole, între Eleuthera de nord şi de sud a fost o conexiune naturală. Dar, în anii 1940 mai multe uragane au distrus istmul şi podul de beton a fost construit ca un înlocuitor. Pe parcurs a zeci de ani, podul a fost salvat datorită reparaţiei funcționale periodice, dar în 1992 și 1999 uraganul a cauzat prejudicii semnificative podului. După uraganul Floyd din 1999 nu a rămas aproape nimic din Podul Glass Vindow original. Deși, podul a fost reparat și traseul Queens Highway re-conectat timp de câteva luni, geografia insulei Eleuthera a fost schimbată pentru totdeauna. Chiar zeci de ani mai târziu, muncitorii încă mai lucrează pentru a consolida țărmul şi a re-aşterne asfaltul complet distrus.

 

Остров Эльютера и слияние моря с океаном

 

Turiştii trebuie să fie foarte atenți când vizitează Glass Vindow și zonele de stânci înconjurătoare. Valurile se apropie brusc și acoperă podul și stâncile din jur. De atunci nu mai există recife de-a lungul coastei oceanului pentru a contracara atacul lor. Valurile pot lovi cu o forță mare și au fost cunoscute cazuri când în ocean au fost spălaţi nu numai oameni, dar de asemenea şi maşini.

 

Остров Эльютера и слияние моря с океаном

Остров Эльютера и слияние моря с океаном

 

Solul coastei Eleuthera, suferă de o eroziune de durată cauzată de puterea apei, prin urmare, plaja este în continuă schimbare şi după marcaje puteţi observa cum a fost insula în anumite perioade de timp.

 

 

Sursa: lifeglobe.net