Insula Mgingo – cea mai populată insulă din lume

/ Vizionări: 3646

Остров Мгинго

 

Insula Migingo este amplasată în mijlocul lacului Victoria din Africa. Are o suprafață de circa 1,8 mii de km² ( 2,000 m2 ) și o populație care numără circa 131 de locuitori.

Oamenii de pe insulă au organizat aici o republică senatorială și trăiesc din pescuit, iar străinii nu sunt bineveniți. Insula este un teritoriu disputat între Kenya și Uganda.

Migingo  a devenit locuită abia în anul 1991. Atunci 2 pescari nu s-au sfiit să se stabilescă cu traiul pe insulă, este vorba despre Dalmas Tembo și Dorje Kibebe. Înainte de a păși pe insulă, cei doi au ținut un ritual pentru a alunga spiritele rele. Apoi, pe măsură ce s-au extins zvonurile privind cât de bogate în pești sunt apele sale, au început să vină și alții, în rezultat acum pe insula locuiesc 131 de pescari. Odată cu pescarii au sosit însă și oaspeții cei mai nedoriți: pirații.

În 2009 senatul local a luat decizia de a nu mai primi pe nici un străin în comunitate lor, astfel doar 131 de băștinași au dreptul de a locui și de a pescui pe insulă. La doar 200 de metri de insulă este amplasată insula Usingo. Insula Usingo are o suprafață mult mai mare, însă ea nu este locuită deoarece localnicii cred că este bîntuită de spirite.

Остров Мгинго

Остров Мгинго

Остров Мгинго

Остров Мгинго

Остров Мгинго

Остров Мгинго

Остров Мгинго

Остров Мгинго