Insula spaniolă La Gomera este recunoscută ca o rezervație a biosferei la nivel mondial

/ Vizionări: 4110

Испанский остров Гомера признан мировым биосферным заповедником 

 

Pe Lanzarote au fost găsite ecosisteme noi
Pe Lanzarote au fost găsite ecosisteme noi

Insula spaniolă care face parte din Arhipelagul Insulelor Canare, a fost recunoscută o rezervație a biosferei de importanţă mondială. În curînd, Insulele Canare vor obţine un Certificat de la UNESCO pentru a include insula La Gomera în rețeaua mondială a rezervațiilor biosferei. Rețeaua Mondială de Rezervaţii ale Biosferei a fost înființată în cadrul Programului UNESCO "Omul și Biosfera" și include ariile naturale protejate de pe planeta noastră. Insula La Gomera este cea de-a şasea rezervație a biosferei, situată pe Insulele Canare. Spania este liderul european în numărul rezervațiilor biosferei. Problema protecției mediului înconjurător este abordată aici foarte serios. Orice incendiu mare, care poate distruge hectare de floră unică este privit ca o tragedie națională.

 

Conform datelor pentru anul 2010, în Spania sunt 34 de rezervaţii ale biosferei, mai mult sunt doar în Mexic (37), Rusia (39) și Statele Unite ale Americii (47). Totodată, teritoriul acestor țări este mult mai mare decît cel al Spaniei, în care aproape fiecare regiune are o rezervaţie naturală unică. Potrivit celor mai recente date, în Spania există 42 de rezervații ale biosferei, regiunile lideri sunt Andaluzia, Castilla-La Mancha și arhipelagul Insulelor Canare. Festivitatea de înmânare a certificatului UNESCO se petrece la cel mai înalt nivel. La ea vor participa Președintele Insulelor Canare, reprezentant al UNESCO, director adjunct al Organizației pentru protejarea parcurilor naționale și președintele consiliului ştiințific al programului UNESCO "Omul și Biosfera".

După cum menţionează autorităţile regionale, insula La Gomera a primit recunoașterea binemeritată fiind un ecosistem unic, al cărui existență este necesară pentru a menține diversitatea globală a florei și faunei pentru generațiile viitoare. Rezervaţiile biosferei mondiale sunt obiectele unor numeroase programe educaționale și de cercetare în monitorizarea mediului înconjurător. Protecția acestor zone de la orice intervenție artificială are o importanță deosebită pentru conservarea echilibrului natural și a diversității pe planeta noastră.

 

 

Sursa: votpusk.ru

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137