Învață cum să bucuri pe alții și mai ales pe propriul soț

/ Vizionări: 3368
Tag-uri:

счастье женщины

 

Un aspect important al fericirii femeii în familie este dorința de a-și face bărbatul fericit. Și e absolut imposibil de făcut acest lucru, dacă am scăpat ceva esențial de la bun început. E imposibil s-o facem. De ce? Pentru că dacă nu avem suficientă experiență de comunicare, dacă nu știm cu ce fel de om trăim alături, prin ce această persoană diferă de noi (iar el diferă complet), atunci știți cum vom încerca să-l bucurăm? Așa, cum am vrea ca să ne bucure pe noi.

Aceasta este una dintre cele mai dificile chestii ce țin de interacțiune, de relații. Părinții noștri au încercat să ne bucure în modul în care au dorit să fie bucurați ei însuși, când erau copii. Soțul Dvs., și el mereu încearcă să vă dee aceea, ce vrea el însuși. De exemplu, atunci când o femeie se simte rău, bărbatul crede că cel mai bun lucru pe care-l poate face - e s-o lese singură.

Oare așa comportament își dorește femeia? Oare nu e nimic mai bun, decât să rămânem singure atunci, când ne este rău și suntem fără puteri? Pentru bărbați anume aceasta este de dorit. Și o femeie care nu are cunoștințe, nu are experiență, nu și-a aflat bărbatul; dorind să-l bucure - o face cu neștiință. Când femeia vede că bărbatului îi este greu, și, după câte știm deja, vrea să fie singur, ea, dimpotrivă, îi acordă atenție sporită, punând zeci de întrebări despre problema lui. Și aceasta este o cale directă spre divorț.

În cele din urmă, bărbatului îi va fi teamă, chiar frică de această femeie. Pentru că în momentul cel mai greu ea va fi alături, și la nesfârșit îi va pune întrebări despre problema sa – ”Te doare? Și acum te doare mai tare? Și dacă nu se rezolvă te va durea mai tare? Hai, spune-mi, împărtășește-mi durerea!”.

Psihicul bărbatului este constituit astfel încât, dacă el spune cu voce tare despre problema sa, se simte chiar și mai rău. Da, bărbatul vrea să uite sau să distragă atenția de la grija sa. Oare are el nevoie de cineva care să-i spune: ”Ți-a trecut sau te doare mai tare”?

În timp ce femeia, când simte durerea, chiar știind că aceasta nu poate fi vindecată, totuși dorește să o împărtășească cu cineva. Astfel i-se face mai ușor pe suflet. Și aceasta este o diferență foarte radicală a psihicului nostru. Suntem în stare nu numai să aducem plăcere iubitului, putem și să provocăm suferințe teribile cu intenția ”de a-l bucura”. Suferințe imense, suferințe de necrezut. De necrezut, deoarece nu ne putem imagina sentimentele unui bărbat ce are o fire absolut alta, decât cea a noastră. Are un trup complet diferit, și o mentalitate complet diferită.

 

Sursa: eco-mir.org