Înverzim computerul nostru: plantează “sămânţa” Granola

/ Vizionări: 3792

Înverzim computerul nostru: plantează “sămânţa” Granola

Înverzim computerul nostru: plantează sămânţa Granola Recent am instalat programul Granola, care se traduce din engleză ca granulă, sămânţă. Ultima denumire i se potriveşte mai mult. Aceasta este o sămânţă mică de bunătate, pe care compania MiserWare a lansat-o în luna aprilie 2010 pentru a sărbători Ziua Pământului. Mică, neobservată, situată în Systemtrey, aceasta sămânţă economiseşte consumul de energie electrică. Poate aţi auzit despre ea mai înainte, la stadiul de testare, se numea Micromiser, iar acum au făcut şi o adresă în Internet Grano.la.

Într-o lume funcţionează constant un miliard de computere. În cazul în care, ipotetic, pe fiecare computer vom instala programul Granola, care va economisi cel puţin 10% din energie electrică, atunci pentru mediul înconjurător  acest efect va fi comparabil cu dispariţia de pe autostrăzi a 7 milioane de maşini, sau apariţia a 900 de milioane de copaci, sau oprirea a 65 de centrale electrice pe cărbune mijlocii.

Deci, vă recomand să faceţi încă un pas mic în direcţia îmbunătăţirii mediului înconjurător pe Pamânt şi să instalaţi această  “sămânţă”.

Eu însumi mă folosesc de ea peste o săptămână şi pot să spun despre ea numai bine. Nu vă faceţi griji, ea nu va opri displeiul când veţi lucra - pentru utilizator activitatea ei este absolut invizibilă. Dar este evidentă pentru pungă şi mediul.

Puteţi instala trei regimuri de salvare a energiei: maxim, mediu şi minim.

Misterul computerului antic (Partea II)
Misterul computerului antic (Partea II)

Puteţi achita costul unui kWh,  pe care îl plătiţi în regiunea dvs.,  şi veţi vedea cât de mulţi bani veţi economisi. Deşi trebuie să plătiţi în lire sterline sau dolari SUA, nu este  nici o problemă să faceţi o recalculare.

Puteţi vedea darea mea de seamă recentă:

Pentru mine Granola a economist 3,75 kWh şi 1,78 de dolari. Datorită “seminţei” instalate  în atmosferă s-au emis mai puţin de 2,3 kg de dioxid de carbon, pe care le emite o maşină medie pentru cursa de 10 km.  În total au fost economisite 37,3% de energie electrică . În total în această dimineaţă comunitatea de utilizatori de Granola nu au emis în atmosferă o cantitate de dioxid de carbon pentru absorbţia căruia ar necesita 51,765 de copaci.

Potrivit creatorilor Granola, care oferă un sprijin profesional complet, programul poate economisi pînă la 36%  din toată energia electrică consumată de către computer. Imaginaţi-vă că această “sămânţă va fi sădită” în fiecare computer din lume. Acest lucru va economisi miliarde de kilowaţi-ore.

 

Sursa


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137