Iskusstvoterapiya online

/ Vizionări: 6044

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Seminar pentru părinţi şi copii de Arte şi auto-dezvoltare "

Seminar pentru părinţi şi copii "Arta şi auto-dezvoltare" - experienţa iskusstvoterapii prima prin intermediul internetului.

Cum funcţionează este simplu: participanţii împărţite în şase grupuri de întrebări. Plumbul este asociat cu seminariştilor "stea pe o adică," dă grupul misiuni individuale şi a primi răspunsuri şi, evaluează munca, răspunde la întrebările, etc În plus, toţi participanţii sunt conectate la perimetru, care este, formează o comunitate, întâlnire în camera de zi "la nivel de grup şi la nivel obscheforumskom.

Vorbitoare de poporul rus de pe toate continentele de dimineaţa pînă seara sub ordinele sculpteaza de conducere, remize, creează colaje, fotografii, scanează şi expune pe forum.

Elena Makarova, autor a 38 carti si curatorul aproape acelaşi număr de expoziţii internaţionale de artă, locuieşte în Ierusalim, iar participanţii la seminarul ei împrăştiate în întreaga lume, până la Indonezia şi Coreea de Sud. Seminarul a fost înregistrat 126 mame şi unul (!) Papa. Împreună cu copiii - vârsta lor doi la opt ani - numărul seminariştilor se apropie de trei sute. Taxa de atelier, prin numire, dar la jumătate de preţ, în orice moment pentru a obţine statutul de observator.

Seminar pentru părinţi şi copii Este posibil să comunice în totalitate prin Internet? Probabil, da - nu e de mirare că numărul de căsătorii a intrat în după ce au experimentat pe web creste. Dar te poate ajuta profesionale prin forum? Sau ud până la scânteie de inspiraţie? Următoarele este o sarcină care a primit participanţii şi feedback-ul lor.

Unul dintre exerciţii, workshop pe variabilelor de stare:

A. Uita-te la apă. Pune-l să fiarbă, urmăriţi cu atenţie pentru acest proces. Cel mai bun de toate este vizibilă în vas transparent, în cazul în care nu este, căutaţi în oala în partea de sus, stand pe un scaun sau ceva. vopsea Maker nu este necesar.

"Fierbere", atelier de desen participant

B. Ia hârtie neagră şi albă pastel

Încercaţi să transmită extreme primul stat:

1. Primar (calm apă) şi finale (brute de apă).

2. Încercaţi să transmită o stare intermediară (momente de tranziţie).

B. Draw trei picturi pastelate, care sunt exprimate în aceste state:

1. Tăcere (fără muzică).

2. Emoţionat de stat (fierbere).

3. Storm (-lea Simfonia 9 de Beethoven, Scherzo).

Şi aici sunt câteva impresii:

"Astăzi este prima zi a atras. Astfel de devastare. Bună. Pentru mine atât de mult, se dovedeşte, energia a fost necheltuite. Totul în listă sunt plecat. Şi eu sunt acum calm şi mulţumit. Vopseaua, fără copii, s-ar bucura cel mai mult ... Sunt, după "încălzirea" senzaţie - ca după o baie: pentru a deschide porii pielii curate, absoarbe ca un burete. Si respira usor. "

"Lena, dragă! Seminarul a - un pic de viaţă chiar şi cu respiraţie, şi chiar cu aspiraţie şi un oftat de admiraţie! O atmosfera de acceptare, imersiune în creativitate, deschidere şi descoperire. Şi o mare dorinţă de a comunica şi de a crea mai mult! "

"Cine ar fi crezut că trei luni - aceasta este o astfel de bucata mare de viaţă. Se pare că toată viaţa mea în seara trage carbune, vopsea, colaj şi Lepley Vener Vermeer. Dar încă câteva luni în urmă nu am stiut ce cărbune, vopseaua nu trage nici eu, nici Dasha (o-foarte rare), colaje şi am rasprobovala doar spre finalul seminarului. Si cel mai important, absorbit atât de mult de al tău, Lena, atentie si caldura care acum nu se teme de operele sale (cu exceptia un pic), şi mâna tot timpul se intinde la creion. "

Seminar pentru părinţi şi copii

Cursul următor seminar online unic pe iskusstvoterapii familie apropie de finalizare (a se vedea "Iskusstvoterapiya online" ,w.chaskor.ru / p.php? id = 923 ">" Elena Makarova, eliberatoare "). Atelierul este încă şi mai mult de 300 de părinte şi copil, aşa că nu este surprinzător faptul că principalul Lena Makarova a trimis în această perioadă, în funcţie de metru, aproape 6000 mesaje şi a fost., desigur, nici mai puţin.

Ceea ce se aşteaptă de la o continuare a seminarului, participanţii (sau mai precis, participanţii)?

"Eu scriu despre mine, pe care eu personal dori - scria unul dintre ei. -

1. Egal. Oameni. Portrete. Peisaje. Mutare în această suplimentare.

2. Încercaţi diferite tehnici. De exemplu, pictură în ulei şi acuarelă pictura.

3. Chiar mi-a bucurat de a face colaje şi "patrunda" imagini ale altor oameni.

4. A fost foarte interesant de a face teatru, costume, etc

5. Este interesant de a experimenta istoria artei, unele momente, chiar aşa cum a fost pictat de Vermeer sau Freedle. Că nu este, în termeni de informare, cei care au trăit şi ce să picteze. Anume simt.

În spatele scenei ca "metaeffekta" (care poate fi principal) este de aşteptat pentru a crea o atmosferă şi spirituale de sănătate mintală şi abordarea creativa pentru copiii cu părinţi.

Un al doilea curs la sfârşitul atelierului a apelat la executarea unor astfel de proiecte, care a implicat toate mediile artistice puţin o dată. Ca întotdeauna, aceasta include istoria artei, iar studiul de formă şi de joc cu copiii.

Volumul de seminar - la monografie voinic, ce putem face este doar vorbesc pe scurt despre modul în care în curs de dezvoltare un seminar şi în acelaşi timp, ca auto-dezvoltare şi auto-extragere a membrilor săi.

Exemplu de lecţie:

Lectia 5. Sculptură

Sculptura-fântână de Lorenzo Bernini (Bernini, Gian Lorenzo) (1,598 la 1,680).

Misiune: Vă rugăm să uite la fântânile de Bernini, selectaţi unul care vă sunt mai pe gustul meu, si sculpteze din lut.

Asiguraţi-o schita de sculptură - în piaţa oraşului, sau în parc, sau în faţa clădirii. Este o provocare pentru relaţia dintre forme şi spaţiul în sine. Forme abstracte şi pot fi reale, indiferent. Este important ca activitatea uitat de oriunde, chiar şi din spate, chiar si din lateral.

Este important să-şi imagineze doar în cazul în care acest lucru ar trebui să fie, şi să tragă acest loc pe trei laturi de la cutie.

Aveţi posibilitatea, în cazul în care nu există nici o limită de timp de o lucrare (sau o Bernini, sau propria invenţie), dar asiguraţi-vă că pentru a plasa o sculptură în spaţiu.

Vă rugăm să lepite la bord, care poate fi rotit.

Asta e!

spune Lena Bernini, oferte lectura lui.

fântâni Mad de Bernini - şi auto-portret în vârstă - o privire sălbatică, cu gura abia întredeschisă, într-o fantă îngustă între buzele nu intra într-o picătură, cu o suliţă. Iată de ce, doamnă frumoasă, portretul slujitorii de avere de 80, nu-i valoarea! Cu nasul copil muci, am fost angajat să tatăl lui ucenic ei, geniul meu a fost recunoscută în curând, am fost Papa privechen si cardinali, am primit cheile de la Roma, şi pentru totdeauna locui în ea, fântâni în onoarea mea şi clopote. Este real, fata mea! "

"Teama de goliciune învinge Bernini. Se umple la Roma cu statui şi fântâni, erects Colonada în piaţă în afara Bisericii Sf. Petru este construirea gemene în Piazza del Poppolo. El recapturările cu Roma de la predecesorii, dar depaseste nule, nimeni nu excepţia el, nu vizibil. Construirea de Sf. Petru a fost finalizată cu mult înainte de Bernini. Catedrala de costum, dar Bernini găsit gol. El a început cu centrul, construit sub cupola coronamentului bronz, şi din acest punct, de mai mulţi ani, fără nici un plan, o mişcare eliptică a subscris la alte spaţii. Sa mutat la centrul de la altar, curbat, val-l transportate la templu, unde sa oprit şi punctul său de vedere, a crescut sculptura. La sfârşitul acestui spectacol grandios, a rupt într-un halou orbitor de cer, un flux de lumina aurie curgea în absida, şi catedrala ansamblu a fost umplut cu voluminoase şi clarobscurul lumină.

Marmura în mâinile Bernini -acest blocuri de marmură, nu de mătase. crearea în mod deliberat impresia de realitate, el ucide astfel orice interes pentru ei. Perfect imita natura, el o adora. El se întoarce la poziţia pe care a ocupat în perioada elenistică, atunci când lucrurile nu sunt la fel de portretizat, aşa cum este, dar cum ar fi perceput de ei ca artist. Nu obiect, si imagine. Bernini este valoarea de imaginea ca ii place de prototip, care a pierdut. Imaginea mitologică devine o realitate -. Bernini După antiteza "realitate" imaginaţia îşi pierde orice sens. Imagine a realităţii, ca atare, nu mai este o problema de arta.

Abisul Dreams în dimineaţa umplute cu iluzii marmura, tehnologie sofisticata ajuta la echilibrarea Bernini între realitate şi imaginaţie. Visele sunt luaţi postura sculpturi sunt transformate în catedrale şi fântâni, în realitate, prin contrast, presupune caracterul de vise ".

"Bernini Michelangelo transformă mişcarea centripetă in spirala. bronz piloni Twisted "baldachin" dau naştere unor vibraţii în centrul catedralei, în cazul în care este mişcare eliptică, în jurul limita răspândirea platforma baldachin. devine un teatru etapă, acţiunea de joc merge dincolo de scena "

(E. Makarova râs în ruine. M.:. Time, 2008).

De obicei, la începutul fiecărei lecţii, elevii conduita lor proprii de cercetare şi împartă cu toată lumea, să se extindă şi să clarifice problema. Deci, aici. Madalena din Portugalia a scris:

"Există câteva alte puncte de vedere ale unor fântâni, şi poate fi crescut.

Locul de Muncă a început!

Ia unul dintre participanţi - de la Daktuyku Lobnya.

Iată de original, pe care ea a ales.

Seminar pentru părinţi şi copii

Dar interpretarea Daktuyki.

Seminar pentru părinţi şi copii

Construcţia din zona Roman a cutie de carton.

Seminar pentru părinţi şi copii

Treptat, copiii se conecteze. Ei au vrut să popula zona.

"Sentimentele ne face să ţâşnească! - Scria Daktuyka. - Azi a adus prima clasa "călcâiul". În timp ce mersul pe jos la fantana, copiii pretindeau că ele au mers pe strazile din oras, cu inghetata. Orb, gust. Acum - muzica turnate! Julia cântăreaţă - nu pe scop, sa întâmplat. Spectatori, fotograf Sonkin şi un lider ... Inclus blues - si voila! Suntem deja pe scena, şi grajduri şi, în general doar în cazul în care nu au fost! Părinţii sunt tarat, toate-a spus, a jucat cu ei. Unele dintre exponate au plecat acasa - nici o putere în sculptori mea să le abandoneze, concediu.

"A fost un miracol - o vacanta. Sunt acasa acum epidemiei. Copii întotdeauna vrea să sculpteze. In toate plastilină la lasi. Inventat pe zbor, nu este timp pentru ele. sculptat copii de diferite vârste, astfel încât toate sunt atât de diferite. Delight a fost mare! Oh! Aceasta fantana! Acum aşteptaţi pentru deschiderea - în cazul în care zona va fi gata. "

Fragment.

Seminar pentru părinţi şi copiiSeminar pentru părinţi şi copii

După punerea cateva poze si texte de începere a participanţilor reacţie.

Mystery Klimovsk:

"Daktuyka!

Am mers încă o dată şi a ajuns la admira! Ce un oraş! Prima dată am crezut că a fost Peter sau Veneţia, iar fântâna - la intersecţia a două canale. Acest efect de apa! Şi cât de minunat! "

Tanchik:

"Daktuyka, super! Ce krasotischscha! Şi fântâna, oraşul, şi poveşti pentru copii!

Doar nu, cuvintele teribil de mult - ceea ce esti un ou de bine! Acest lucru distractiv uita la toate acestea, vă mulţumesc. "

Şi aşa mai departe.

Rassuzhdansy

În plus faţă de individ, nu există încă un plan social - crearea unui internaţionale mame comunităţi autonome, unite printr-o dragoste şi eficiente gratuite pentru copii. De reproducţie la sol pentru această dragoste a fost o cereresstvo, dirijor - Lena Makarova.

Treptat miros "Lenins performanţă sarcinile distribuite mame asupra copiilor, şi, uneori, chiar şi pe părinţii! Dar unele seminaristki nu la oprit. Unii dintre ei au început să efectueze un grup, inclusiv nu numai propriu, dar alţi copii care sunt "difuzate" lecţii lui Lena, adaptându-le la realitate.

Ca răspuns la întrebarea de Lena, ca ea lucreaza cu copii, ale cărui lucrări pune pe tema de lecţii Daktuyka a scris:

"Suntem angajaţi în casa mea. În acest grup, cinci dintre acestea. În unele - patru. Şi cu copiii, de doi ani, suntem tot timpul impreuna. Un total de bun ca o clasă, 25 de persoane. Lepim tragem mult. Dar în modelarea recente - purtat de val. "

O altă parte a fost lecţii acrobystitis în forumuri şi bloguri, care sunt implicate - astfel încât există studenţi noi. Acum este imposibil să se calculeze cât de multe mame, taţi şi copii sunt acoperite lecţii. Un lucru este clar: în nici lunile următoare online scoala Elena Makarova a dat naştere la a treia generaţie de studenţi!

Printre cererile de participanţi de a conduce şi de a reciproc - o mulţime de istorie a auto-descoperire, pentru lipsa de spaţiu va oferi doar un cuplu.

Mea schimbare

Rita M., Krasnodar:

"Schimbarea se întâmplă cu mine imens pentru mine a schimbat întreaga percepţia mea din lume!

Am invatat pentru a vedea imagini din interior. M-am uitat la poza, se adapteze la ea şi de a asculta să apară în mine sentimente. Acest lucru este atât de cool!

Dispărut sunt unele temeri şi limitări în, a fost complexe.

Ai dreptate, am de la sine, este ca ceea ce eu nu sunt, aşa cum am aştepta să văd mai mult.

Acest lucru este foarte mult un mare pas înainte, este un relief foarte mare în viaţa mea! Adevărat!

Nostru seminar magie! Şi tu, Lena, zână! Eu te-am invatat foarte mult, atât în termeni de artă, atât în termeni de comunicare umane! Eu zic: "Nu adora! Nu urmaţi orbeşte un om care, deşi un geniu, aceasta duce la dependenţă. Şi spun că, cu Lena Makarova este imposibil. Oh cum tu, Lena, să ne dea libertate completă, care intră într-un fel de relaţie este pur si simplu imposibil. Mai ales cu personajul meu, nu suferă deloc de orice atac la libertatea mea.

Cu toate acestea, despre ştii au cel puţin jumătate din forumul meu, infectate multe şi a luat o pensula si creioane! Este atât de mare atunci când, în loc de discuţii, care au o roabă, care este mai abruptă mama pictat cu bebelusul! Sunt atât de bucuros că totul se întâmplă! Cu ajutorul tău, Lena, am semănat seminţe de bună şi lumină în oamenii din jurul nostru şi, în consecinţă, în copii. Şi este foarte important să dăm acum la copii - viitorul nostru!

Vă mulţumesc foarte mult, dragă!

Un alt vrut să te întreb - poate oricare dintre materialele dvs. de a utiliza in atelierul nostru, de exemplu, domeniul de ateliere de lucru copilărie marine pe care le deţin în fiecare vară?

Ei bine, nu e desen cărbune de cercuri, spirale, vase cu două mâini. Rezumat muzica. La urma urmei, acest lucru este uşor realizabil pentru copii şi pentru mame :-)

Angajarea în arta de zi cu zi ne face să credem despre lucruri în noi moduri. De exemplu, dacă mă îmbrac? Aceasta este o parte a eseului Yulki (Moscova) cu privire la culoare. Îndrăznesc să pun în antetul citat aceeaşi.

Dar mai întâi - o schita fiica Darya cărbune (2,5 ani).

Seminar pentru părinţi şi copii

Acesta este primul în viaţa noastră împreună un portret al mamei mele (dreapta), albastru-maro. Pictat cu un deget, cu teza: "Aceasta este mama mea, mama mea este părul scurt, un urechi mame, acest picioare mama", etc În centru - cele culori, din care am pictat doar triunghiuri.

Sufletul nostru este în măsură să citiţi informaţiile în sine

Seminar pentru părinţi şi copii

deschiderea mici mare nespecialist

"Până de curând, relaţia mea cu culoarea cumva nu stiva. Culoare a fost întotdeauna în jur, ci mai degrabă aminteştehaos. În magazin nu am putut cumpăra un lucru care este plăcut în fereastră, şi apoi nu uzură. M-am simţit inconfortabil în ea, culoare, evident, nu-mi merge. Ca un copil, nimeni nu a învăţat teoria de culoare. Am avut ochii caprui si parul maro. Mama mea ma învăţat că la un astfel de ochi şi culoarea părului este cea mai potrivită culoare lila. De atunci, liliac, am avut o mare afacere. Numai mulţi ani mai târziu am aflat că am nu se potrivesc. Şi apoi mi-am dat seama de ce am fost adesea întrebat de ce am fost atât de palid. Sub ochii mei au fost întotdeauna albastru cercuri vizibile, vasele de sânge din piele a strălucit feţei şi a dezactiva fata de violet dureroase.

Aproximativ doi ani după naşterea unui copil, am vrut o schimbare a aspectului lor (de multe mama am înţeles) şi am mers la un salon de coafura scump, un stilist. Aici şi acolo a fost unul de deschidere. Stilist vopsit parul meu de culoare aurie, toroane colorate şi sfătuit pentru a schimba culoarea de îmbrăcăminte. Ea mi-a spus că hainele nu ar trebui să aleg culoarea ochilor sau a parului, iar culoarea pielii în primul rând că o astfel de faţa palidă, ca a mea, sunt contraindicate toate culorile reci. Culorile mele - sunt cele care sunt umplute cu galben,, cald de aur. Apoi, pielea va straluci intr-un mod diferit. La mine acasă, am început experimentele mele. Eu stăteam în faţa oglinzii şi dabbed bucată cu bucată fata. Am purtat vechi pălăria, care au fost gri, negru şi alb dungi, şi privit ca acelasi moment pe fata mea să o umbră întunecată. Pielea devine plictisitoare, ochii gri şi bolnav, trist. Chiar şi expresia facială pare să se schimbe. Apoi am scos pălăria şi a pune pe dumneavoastră preferat fular cu dungi luminoase. Pe fata o dată de nicaieri, fulgeră o culoare veselă! Asta e un miracol! De culoarea piersicii bluza saturate pielea mea sanatoasa de culoare moale, în timp ce hainele sau albastru liliac mi-a facut nesănătoasă şi sumbre persoană.

Sa dovedit că am absolut nimic de-a purta ... Dar cât de mult mai uşor acum la magazin! M-am dus la magazin, mintea mea imediat opreşte lipsit de viaţă gama rece, eu nu mai petrece timpul în zadar, şi exemple de a aborda lucrurile pe care nu vin la mine, în principiu. De atunci am devenit mult mai aproape de culorile din jur. A devenit foarte interesant pentru a înţelege modul de a combina culori, care dintre ele produce efectul ...

De ce este lucrarea vechi marii maestri lovit, grevă, şi vor afecta mai mult de o generaţie de oameni? Cum pot trage, astfel încât milioane de oameni a lungul secolelor a fost întotdeauna oprit în faţa aceleiaşi imagini, care a avut mult timp la toate lucrurile pe margine, şi să stea încă câteva minute? Cum pot trage o persoană viu, pentru ca el de fapt, a trăit pe panza? Cum pot depune o stare emotionala profunda sau o experienţă spirituală mai mare, la toate, fără utilizarea de formulare?

Aparent, toate aceste întrebări nu există decât un singur răspuns: lumina are energie, mai precis, lumina este energie pura. Diferite culori ca aparţinând uneia din lume, au, de asemenea, fiecare certă o energie. În plus, folosind aceste culori şi care curg prin sine ca printr-un filtru, artistul este capabil să transmită un nedescris ... El nu poate spune cuvinte, chiar şi fără modelarea, atât de familiar pe Pamant. Ochiul uman, se uită la o imagine, are mult mai multe informaţii decât o putem imagina. Dar eu va spun mai mult. Bănuiesc că nu avem cu adevărat nevoie, chiar pentru acel ochi. Sufletul nostru este în măsură să citiţi informaţiile în sine. Acest lucru mi pot explica efectele pe care le creează în mod invariabil toate marile opere de artă ... "

Sursa: julkahard.blogspot.com

http://www.chaskor.ru/p.php?id=922