Israelul construieşte o reţea naţională de maşini electrice (+Video)

/ Vizionări: 2754

Israelul construieşte o reţea naţională de maşini electrice (+Video) 

 

Israelienii au creat o casă prefabricată ultra-eficientă All [e] Land
Israelienii au creat o casă prefabricată ultra-eficientă All [e] Land

Marcînd a patra aniversare de activitate , compania israiliteană , Better Place , a prezentat oficial primul lot al parcului auto constituit din automobile electrice. Pentru a familiariza israelienii cu prima sută de vehicule electrice , compania a organizat o cursă a maşinilor electrice. Pe străzile din Tel Aviv , a fost prezentată o coloana din 70 de maşini cu motoare electrice, conduse de angajaţii companiei.

 

Vehiculul electric , modificat de Better Place , nu are ţeavă de evacuare , rezervor pentru combustibil , dar este echipat cu un conector electric. Pentru a stoca energia electrică , maşina este echipată cu o baterie litiu-ion de 450 funţi. Kilometrajul parcurs la o singură încărcare este de 140 km, după aceia , acumulatoarele pot fi reîncărcate sau înlocuite. Pe viitor , Israelul intenţionează să construiască 200 de staţii de încărcare pentru a satisface necesităţile conducătorilor de automobile electrice.

 

Israelul construieşte o reţea naţională de maşini electrice (+Video) 

În Israel a apărut prima centrală electrică solară de auto-curățare
În Israel a apărut prima centrală electrică solară de auto-curățare

 

Better Place , a anunţat că furnizarea vehiculelor electrice noi , pentru consumatori , va fi organizată în mai multe etape , pe măsură îmbunătăţirii infrastructurii în interiorul ţării. Compania aşteaptă ca maşinile electrice să devină disponibile pentru publicul larg în al doilea trimestru al acestui an.

Ministerul israelian al Transporturilor , în 2010 , a emis o autorizaţie pentru Batter Place , referitor la importul a 13 exemplare Renault Fluence pentru testare. Israelul , de mult timp şi-a afişat interesul pentru vehiculele electrice. Mass-media a raportat că la sfîrşitul anului , Israelul , va deveni prima ţară din lume cu o reţea naţionala , bine-dezvoltată de vehicule electrice.

Cele mai calde locuri de pe Pământ
Cele mai calde locuri de pe Pământ

Una din caracteristicile maşinii electrice este liniştea lor în comparaţie cu zgomotul produs de gazele de evacuare la maşinile convenţionale. "Auziţi un zgomot, care vă permite să înţelegeţi că maşina a pornit," – relatează Zohar Beitor, un angajat al Better Place. "Zgomotul produs de maşina electrică este similar cu cel al camerei de luat vederi. Maşina este atît de liniştită , încît puteţi vorbi liber , fără a ridica vocea. Acest lucru va permite să vă relaxaţi".

Beitor , a menţionat că lucrează la acest proiect timp de trei ani şi prezentarea oficială a primului lot de maşini electrice pentru el , este un eveniment tulburător. "Cînd am început , am avut doar planuri în PowerPoint şi multe puncte de vedere comune cum va arăta această zi. Acum s-a întîmplat. Pentru mine este o parte din istorie".

Reprezentantul companiei , Oren Kassif , a explicat că maşinile electrice sunt construite de firma Renault , însă infrastructura israeliană este dezvoltată de Better Place. Aceasta include punctele de încărcare , staţiile de schimb al bateriilor , software-ul de control şi de conducere. "Este primul caz la nivel naţional , cînd puteţi conduce un vehicul electric în orice loc. Astăzi am arătat că le putem vinde , am putea avea consumatori care vor călători pe orice drum".

 

Autor: Alex Norkin  

 

 

 

 

Sursa: facepla.net