Japonia va oferi Moldovei un grant de $15 mil. pentru instalarea sistemelor de încălzire pe bază de biomasă

/ Vizionări: 3100

Япония выделит Молдове $15 млн. для установки систем отопления, работающих на биомассе

 

Japonia va acorda Republicii Moldova 15 milioane de dolari pentru implementarea proiectului privind ”Utilizarea eficientă a combustibilului solid din biomasă”. Guvernul a aprobat un proiect de hotărîre care prevede iniţierea negocierilor asupra proiectului de grant, oferindu-i împuternicirea de a semna acest document ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov.

 

Proiectul presupune instalarea de cazane care funcționează pe bază de combustibil din biomasă, în școli, grădinițe și spitale din 25 de sate selectate din Moldova. Studiul de fezabilitate al proiectului a fost efectuat de către Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională (JICA), care va aloca Moldovei fonduri pentru realizarea lui.

Proiectul are ca scop reducerea consumului de energie, punerea în aplicare a unui sistem de încălzire durabil și îmbunătățirea condițiilor de viață în zonele rurale prin producerea biobrichetelor și boilerelor de încălzire pe bază de brichete din deșeuri agricole.

De implementarea în Moldova a proiectului japonez privind utilizarea eficientă a combustibilului solid din biomasă se va ocupa managementul proiectului 2KR sub responsabilitatea Ministerului Agriculturii al R.Moldova. Contribuția Moldovei la proiect va fi de 17,5 milioane de lei.

 

 

Sursa: noi.md

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137