Johnny în vîrstă de 86 de ani a donat 400 de mii de dolari copiilor străzii

/ Vizionări: 1634

86-летний Джонни пожертвовал детскому дому $400 тыс.

Sînt copii pe lumea asta care nu au părinți și acest lucru e trist. Dar se găsesc și oameni care le ajută acestor copii. Și cu cît numărul acestora este mai mare, cu atît copiii străzii sînt mai fericiți. Unul dintre asemenea oameni este eroul acestui articol…

Din 1985 Johnny Jennings colectează maculatură pentru a le ajuta copiilor străzii, care sînt supuși violențelor.

50 000 de orfani și-au găsit adăpost datorita acestui om cu suflet mare
50 000 de orfani și-au găsit adăpost datorita acestui om cu suflet mare

Bărbatul în vîrstă de 86 de ani colectează maculatură, cutii de carton și de conserve, le duce la reciclare, iar banii cîștigați astfel îi donează. În ultimii 32 de ani, mister Jennings a reușit astfel să salveze 79 de mii de copaci, predînd peste 4 milioane de tone de deșeuri la centrul de procesare a gunoiului. Mai mult, el a colectat o sumă echivalentă cu $20 de mii în monede de un cent – dacă vom aranja aceste monede, vom obține o cărare de 39 de km.

Fiecare dolar cîștigat în urma procesării deșeurilor este donat de american casei de copii de pe lîngă o biserică baptistă din statul Georgia. Această instituție are grijă de copii supuși violenței acasă, precum și copiii, ce au devenit victime ale traficului de persoane.

Cînd avea 18 ani, Jennings a vizitat pentru prima dacă casa de copii și de atunci a rămas un prieten fidel al acesteia. Soarta tinerilor discipoli din instituție l-a mișcat pe Johnny foarte mult încît el a decis să-și dedice viața copiilor orfani.

Luna trecută, Jennings a suferit două ictusuri, dar acest fapt nu l-a oprit din căutările deșeurilor prin oraș.

„Jennings este ultimul dintre Mohicani, spune prietenul său. Generația noastră ar trebui să învețe de la el!”