Jos detergenţii cu fosfaţi!

/ Vizionări: 3664

Jos detergenţii cu fosfaţi! 

 

Detergenţii ecologici «Dacos»: nu este o publicitate, ci un apel la Conştiinţă
Detergenţii ecologici «Dacos»: nu este o publicitate, ci un apel la Conştiinţă

Apă-Canal din Kiev a depus o sesizare la Rada ucraineană (Parlament) pentru a interzice detergenţii compuşi din fosfaţi. Experţii de la Apă-Canal din Kiev au concluzionat că aceste substanţe chimice care servesc ca agenţii de spălare poluează apa şi au un efect negativ asupra sănătăţii umane. Ei îndeamnă populaţia să folosească pentru spălat numai detergenţii ecologici.

Însă produsele de spălat care se vînd în magazinele noastre, inclusiv şi cele pentru copii, aproape toate conţin fosfatul nefericit. Această "armă chimică" după spălare nimereşte în canalizare, apoi la staţia de epurare, de unde o parte se scurge în rîu.

Inspectoratul Ecologic de Stat are dovezi că în ultimii zece ani numărul fosfaţilor în rîul Dnepr s-a dublat. Aceştia contribuie la invadarea apelor, în luna august, cu alge. Fosfaţii formează colonii, colorînd apa în albastru-verde şi cauzînd boli alergice la scăldători.

 

Jos detergenţii cu fosfaţi! 

 

Producătorii detergenţilor în mod voluntar renunţă la fosfaţi
Producătorii detergenţilor în mod voluntar renunţă la fosfaţi

Specialiştii menţionează că fosfaţii au tendinţa de a distruge microorganismele utile care purifică apa. Cu astfel de ritmuri după un timp oarecare fosfaţii nu numai că vor afecta scăldătorii, dar şi vor polua, de asemenea, apa potabilă.

Produsele chimice ajunse în organism, pot provoca tulburări fatale ale rinichilor, ficatului, musculaturii scheletice, cauzînd tulburări metabolice şi intoxicaţii.

Experţii apelează la Rada Supremă ca Parlamentul ucrainean să adopte o lege care ar interzice importul şi comercializarea detergenţilor cu fosfaţi. O astfel de lege există deja în multe ţări civilizate din Europa. De exemplu, în Germania, de un timp îndelungat sunt folosite mijloacele de spălat ecologice. Acestea sunt disponibile şi în toată Ucraina. Să iubim natura şi pe noi înşine!

 

 

Sursa: ecofriendly.ru