Jucării-ucigaşe

/ Vizionări: 5494

Jucării-ucigaşe

Jucării-ucigaşeProblema jucăriilor periculoase acum a devenit foarte acută. Jucăriile, fabricate în China, au inundat toate pieţele. Unicul lor avantaj  - preţul redus. În rest, aproape toate dintre ele ... sunt otrăvitoare!

Studiile de laborator au dovedit că din compoziţia celor mai multe din ele face parte fenol, iar cantitatea acestuia este de zece ori mai mare, decât în mod normal. Mirosul neplăcut chimic al jucăriei ar trebui să  avertizeze imediat părinţii grijulii.

În compoziţia  vopselelor pentru jucării este deseori folosit cadmiu, şi câteodată normele maxime admise ale conţinutului său sunt depăşite de 80 de ori! Şi vopseaua înseşi nu rezistă la contactul cu apă şi, prin urmare, poate ajunge cu uşurinţă în organismul copilului.

Cele mai periculoase pentru sănătatea copilului sunt jucării din PVC. Potrivit Rospotrebnadzor, concentraţia fenolului, în unele din ele, depăşeşte standardul de 40 de ori, norma mirosului este mai mare de două ori, şi sunetul, scos de unele exemplare, depăşeşte nivelul admisibil de 70-20 dB.

Acest întreg tabel periodic ameninţă copiii noştri cu alergii, somn neodihnitor, boli ale tractului respirator superior, şi cum toate acestea vor afecta sănătatea lor peste 10-15 ani, nici nu ne putem închipui.

Este trist, dar o ieşire din această situaţie nu poate fi găsită uşor. Jucării europene şi ruse, desigur, sunt mult mai calitative, dar se vând cu greu din cauza preţurilor mai ridicate. Nu contează, dacă plecaţi la piaţă sau la magazin - pur şi simplu sunt nerentabile la realizare pentru antreprenori.

Probabil, taţii trebuie să ia în mâini ferăstraiele şi gealăiele, mame - ace şi aţe, şi să fabrice singuri Pinocchio şi Maşenka (Păpuşă). Atunci, puteţi să fiţi siguri că copiii dvs. nu vor avea nevoie de protecţia chimică.

 

 

Sursa