K Armonie prin vegetarianismului

/ Vizionări: 3508

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

CUM Miasoyedov la fel de cale de dispariţie?

Eschimosii, a căror dietă constă în primul rând de carne şi grăsime şi de a trăi, în medie, 27.5 ani. Speranţa de viaţă Kirgiz consuma carne, în principal, este de aproximativ 40 de ani. În schimb, după cum arată studiile de vegetariene astfel de triburi, ca Hunza în Pakistan, tribul Otomi în Mexic şi în rândul populaţiei indigene de sud-vest ale Americii, vegetarienii diferă în materie de sănătate perfectă, rezistenta si longevitate. Printre ele nu sunt cazuri izolate, când oamenii mentine sanatos, fizice şi mentale în întreaga activitate la vârsta de 110 ani sau mai mult. Mondială a Sănătăţii Statisticile arată că în ţările în care cea mai mare de carne de consum, are cea mai mare rata de incidenţă a cancerului şi a bolilor de inima. În schimb, în lume vegetariana, valoarea acestor boli este cea mai scazuta.


De ce Miasoyedov bolnav şi moare înainte de vegetarieni?

OTRĂVIREA
Imediat inainte de crima, precum şi în timpul agoniei de biochimie animală îngrozit trece prin schimbări semnificative. produse organice toxice sunt distribuite pe tot corpul. Astfel, nu există un cadavru otrăvire dureros. Corpul nostru devine bolnav în timpul furie, sau de frica de animale nu este mai mică de persoane sensibile la aceste emotii, şi compoziţia biochimică a corpului lor variază considerabil în situatii extreme. a crescut semnificativ conţinutul de adrenalină, şi hormoni în sânge deja la acel moment, ca animalul vede moartea rudelor lor şi de a face incercari nereusite de a se elibera şi de a salva viaţa lui. Acest conţinut sporit de hormoni stocate în carne şi mai târziu devine o cauza de otrăvire în ţesut de corp.

Chiar şi după tratamentul termic al cărnii conservate la hormoni sexuali, ceea ce a aparţinut unui animal. Consumul de carne conduce la confuzie sisteme hormonale de avalanşă omului de hormoni străin. În mare măsură, din acest motiv a devenit atât de acută în timpul nostru transsexualilor problema.

Conform Institutului American de Nutritie ", carne de animale ucise brusc saturat de sânge şi alte toxice organice" nociv. În timp ce, în conformitate cu Enciclopedia Britannica, conţinutul de proteine din nuci, leguminoase (fasole, mazăre, soia, etc), cereale şi produse lactate este mai mare decât în carne, şi ajunge la 56%.

CANCER
Studiile efectuate în rândul 50000 vegetarieni (Ziua a şaptea adventişti), a avut rezultate surprinzatoare. Anchetele în mod clar a arătat că incidenţa cancerului în rândul acest grup de oameni de mai multe ori mai mici decat media nationala.

De ce se mănâncă carne creşte riscul de cancer? Unul dintre motive ar putea fi că este carne animal mort, după câteva zile după moartea lui devine un gri-verde culoare neplăcute. industria cărnii încearcă să ascundă cu grijă această schimbare de culoare, adăugând la carnea de nitraţi, nitriţi şi alţi conservanţi. Aceste substanţe păstrează o culoare rosu stralucitor din carne, dar în ultimii ani cele mai multe dintre aceste substanţe cunoscute ca fiind cancerigene (cauzatoare de cancer sau care contribuie la dezvoltarea lor).

Dr. William Lidzhinsky un specialist în domeniul cancerului National Laboratory din Tennessee (SUA), a spus odată: "N-am hranei pentru animale mancare pentru pisici ea conţine azotaţi.

Cercetătorii britanici şi americani consacrate la studiul bacteriilor intestinale descoperit că există o diferenţă mare în flora bacteriana a intestinului pentru vegetarieni şi-mancatorii de carne. Bacteriile din intestine de carne eaters în prezenţa sucurilor digestive produse chimice, ACTobstvuyuschie cancer. Acesta poate fi considerat motivul pentru cancerul de colon este mult mai larg răspândită în America de Nord şi Europa de Vest, comparativ cu ţările vegetariana, cum ar fi India. În SUA, de exemplu, incidenţa cancerului colorectal este pe locul 2-lea (după cancerul pulmonar), şi în Scoţia, în cazul în care produsele alimentare consumate de aproximativ 20% mai multă carne decât în Anglia, incidenta cancerului de colon este printre cele mai ridicate din lume.

Michael Dzheyhill în cartea sa "epidemiologia metabolice ale factorilor dietetice de cancer de colon, a scris:" Dovezi ale nepotrivite ale tractului intestinal pentru digestie de carne este confirmat de numeroase studii, între cancerul de colon si consumul de carne. "

Bolile animalelor
Alte pericole mancatori de carne, este faptul că animalele de multe ori suferă de boli infecţioase, şi nu este monitorizată sau pur si simplu ignorate de către producătorii de carne sau de inspectori de sănătate. Există multe cazuri când un animal care suferă de cancer a unor parti ale corpului, încă merge la abator, în cazul în care o parte infectate se taie, iar restul se duce la carne. Sau, mai rău încă, carnea provenind de la un animal infectat cu cancer sunt fărâmiţate în tocătură de carne, care este apoi vândut sub numele de "hot dog" sau sub alte etichete. Numai în America, cu armata sa vastă de inspectori de sănătate, au fost vândute pentru carnea de 25000 vaci cu semne evidente de cancer! Şi ea vine într-un moment cand oamenii de stiinta a descoperit că dacă un peşte înghiţit o bucată de ficat de un animal bolnav, ea va dezvolta un cancer. Famous dietetician Dr. J. X. Kellogg, un vegetarian, a spus odată, înainte de cina: "Cât de minunat este hrana, care nu putem spune că ea a murit din cauza noi."

Boală de inimă
Poate cel mai concludent argument în favoarea o dieta vegetariana nu este în dubiu, confirmată prin numeroase studii legătura dintre mânca carne si bolile de inima. În America (care ocupă primul loc în ceea ce priveşte consumul de carne), unul din doi oameni mor de boli de inima sau tulburări ale tensiunii arteriale, în timp ce în ţări cu un consum redus de carne, aceste boli nu sunt cunoscute. Jurnalul Asociatiei Medicale Americane în 1961 a publicat mesajul că "cu o dieta vegetariana poate preveni 90 - 97% dintre bolile cardiace (tromboflebita, şi ocluzia vaselor coronariene). Realizat, deoarece studiile au dovedit în mod concludent că, după consumul de alcool şi tutun de carne este cauza principală a mortalităţii în Europa de Vest, SUA, Australia şi alte ţări industrializate.

Ceea ce face din carne atât de periculoasă pentru sistemul circulator uman? grăsimi animale, cum ar fi colesterolul, este foarte slab derivate din corpul uman. Aceste grasimi sunt depozitate pe peretii vaselor de sange. De-a lungul anilor, vasele de sânge de deschidere a deveni mai îngustă şi mai înguste, mai puţin sânge şi să poată trece printr-o chiar eu. Acest lucru se numeste ateroscleroza. Inima acest caz, foarte puternic supraîncărcat, ca de pompare aceeaşi cantitate de sânge necesar mai mult efort.

Rezultatul - hipertensiune arterială, infarct miocardic şi atacurile de cord. Nu demult, oamenii de stiinta de la Universitatea Harvard au descoperit ca încălcări ale tensiunii arteriale în rândul grupurilor chestionate vegetarieni sunt mult mai rare decât în rândul unor grupuri similare de non-vegetarieni. În timpul războiului coreean a fost efectuat autopsii au fost 200 200 de soldaţi americani şi coreeni, la vârsta de 20 de ani. Aproape 80% din soldatii americani aveau depozite pe peretii arterelor, format prin utilizarea de carne. soldaţi coreeni au fost curate absolut artere. Practic au fost vegetarieni.

În America, boli de inima au ajuns la proportii epidemice. Ele sunt "numărul de un criminal." de mai mulţi medici şi mai mult (inclusiv Asociaţiei Americane pentru Explorarea inimii) prescrie pentru pacienţii lor refuz de carne sau de o reducere bruscă a consumului de carne. Acum, oamenii de stiinta au recunoscut faptul că o dieta vegetariana poate reduce în mod semnificativ şi normalizarea colesterolului din sânge. Într-un articol publicat în revista britanică The Lancet, D.K.R. Sirtori rapoarte precum că persoanele cu un conţinut ridicat de colesterol în sânge şi care suferă de boli de inima, poate îmbunătăţi sănătatea lor de a merge la un regim vegetarian, care conţine proteine vegetale numai. "

Dr. William D. registru, şeful departamentului de nutriţie, Universitatea din California, descrie experimente în care o dietă bogată în fasole şi mazăre dus la o scădere a colesterolului, în ciuda faptului că persoanele care au participat la experiment, a continuat să consume o cantitate semnificativă de unt .

Conexiunea dintre consumul de carne şi lipsa de mancare?

Raspunsul este simplu: carne - aceasta este hrana cea mai nerentabilă şi ineficientă, putem mânca. Costul unui kilogram de proteine din carne la 12 ori mai mare decât costul de aceeaşi cantitate de proteine vegetale. Doar 10% din proteine si calorii din carne, poate fi asimilat de organism, restul de 90% sunt inutile zgură.

Costul unui teren, apă şi alte resurse de carne - cele mai scumpe şi ineficiente, alimentelor pe care le puteţi imagina. Doar 10% din proteine si calorii conţinute în sectorul cerealelor, ajungand la vite pentru hrana pentru animale, şi se întoarce sub formă de carne. În plus, o mare cantitate de teren arabil este angajat într-o furajere. Aceste terenuri ar putea fi folosit mult mai productiv în cazul în care este cultivată pe aceste cereale, leguminoase. De exemplu, în cazul în care este cultivată tauri, un acru poate produce hrană pentru 250 de livre de proteine (carne de vită), dar în cazul în care acelaşi teren pentru a planta soia, atunci vom obţine proteine este de 17 ori mai mare (4,250 lbs)! În cazul în care acest domeniu pentru a cartofilor de plante, aveţi posibilitatea de a colecta 40000 de lire sterline! Cu alte cuvinte, în scopul de a mânca carne necesită teren de 17 ori mai mult decât să mănânce soia. În plus, boabele de soia conţin mai puţin de grăsimi şi lipsite de toxine din carne. Creşterea animalelor pentru utilizare în produsele alimentare este o greşeală teribilă în utilizarea resurselor naturale - teren nu numai, dar de apă.

Paul Ehrlich şi Anne în cartea lor "Populaţia, resurse si mediu" scrie că, pentru creştere singur kilogram de grâu necesită doar 60 de litri de apa, dar cu privire la producţia de un kilogram de carne este cheltuit 1250 la 3000 litri.

Aceasta înseamnă că în timp ce milioane de oameni din întreaga lume mor de foame, unii oameni bogaţi utilizarea pierdem vaste întinderi de terenuri fertile, apa si cereale pentru unicul scop - carne alimentare, care distruge treptat sănătăţii oamenilor. Americanii consuma mai mult de tone de cereale pe persoană pe an (din cauza creştere vite pentru carne), în timp ce media în lumea de contabilitate pentru 400 kg de cereale pe persoană pe an. Potrivit mulţi oameni de ştiinţă rezoluţie ordonată de criză la nivel mondial în produsele alimentare este de a înlocui treptat de carne la un regim vegetarian.

"Daca am fi fost vegetarieni, puteţi uita despre ce foame pe acest pământ. S-au nascut copiii să fie în creştere, bine hrănite, şi ei pot trăi fericiţi şi viaţă mai sănătoasă. Animale ar trăi în libertate, in vivo, în loc de reproduce în mod artificial în cantităţi uriaşe, astfel încât se ajunge la abator "
(B. Pinkus Vegetables''-principala sursă de beneficii ").

"Pământul este suficientă pentru a satisface nevoile tuturor, dar nu suficient pentru a satisface lăcomia de toată lumea"
(Ma
ATMA Gandhi).

Având în vedere previziunile de mulţi oameni de ştiinţă care vor forma proteine principalele produse alimentare de plante, unele ţări occidentale au început să investească în dezvoltarea unui astfel o bază excelentă de proteine vegetale, cum ar fi producţia de soia. Chinezii au fost în primul rând pentru că acest domeniu au fost obligaţi să utilizeze tofu si soia alte proteine de mii de ani.

Astfel, producţia carne este cauza principală a crizei la nivel mondial în produsele alimentare. Numai în termeni generali aici considerat o problemă, dar motivele pentru care pătrunde toate aspectele legate de lupta pentru drepturile fundamentale ale fiecărei persoane de pe planeta, să rămână în umbră.

"Ahimsa" - non-violenţă împotriva fiinţelor vii

Toate aceste considerente practice (sănătate, economie, nu etc) nu sunt singurele motive pentru a mânca carne. Unul din motivele cel mai important este că nu ne putem controla viaţa altor oameni, chiar şi durata de viaţă a animalelor, cu excepţia cazului absolut necesar. Mulţi oameni de ştiinţă şi grupurilor religioase sa adopte vegetarianismul pentru că ei cred că toate vieţile sacră şi inviolabilă, şi simt nevoia de a trăi fără a provoca suferinţă alte fiinţe. În conformitate cu convingerile lor, oamenii cinstiţi nevoie pentru a vedea la animale şi sclavii nu sunt alimente, dar fraţii lor mai mici şi surori, şi simt că nu avem dreptul de a le provoca suferinţă şi moarte, ia-vieţile lor, în cazul în care existenţa noastră nu depinde de el. Dacă este posibil pentru noi să trăim o viaţă mai sănătoasă, fără consumul de carne, este rezonabil să ne întrebăm dacă consumul de carne o obisnuinta morala si umana. Este clar că animalele nu doresc să-şi sacrifice viaţa lor, astfel încât să ne satisface un capriciu al lor dieta bazata pe carne.

Acest principiu etic al nonviolenţei, în opinia lumii vechi indiene (care a existat chiar înainte de budism) este marcată de sanscrita "ahimsa". Principiul ahimsa înseamnă că o persoană care nu provoacă suferinţe la alte fiinţe vii, prin acţiunile lor, cuvintele şi chiar gândurile. Şi vegetarianism este văzută ca o parte integrantă a acestui principiu moral. Uneori, adversarii vegetarianismului indică faptul că unele dintre Hitler şi acoliţii săi au fost, de asemenea, vegetarieni, astfel încât acestea să spun, vegetarianismul şi moralitatea - concepte nu sunt identice. Cu aceasta putem fi de acord doar parţial, deoarece este evident că Hitler nu a urmat Ahimsa înţelegere deplină a acestui principiu. Pe de alta parte, dacă o persoană nu se angajează vegetariana, cel puţin pe aderarea la principiul non-prejudiciului nu mai este în viaţă să vorbească.

Oricine a vizitat un abator, pot atesta faptul ca animalele suferă teribil în faţa morţii şi în timpul morţii. În Statele Unite sunt ucişi în fiecare zi de aproximativ 9 milioane de animale pentru a asigura nevoile gastronomice. Aceia dintre noi care s-ar plânge dacă acesta va omori un caine sau o pisica, va fi ofensat de uciderea fără sens a milioane de animale în fiecare zi.

În timpul primii creştini, mulţi dintre ei, ca unele sectă evreiască, a respins mananca carne. Pe parcursul istoriei umane înţelepţi şi învăţători spirituali spun că nu vom putea ajunge la statele mai mari de conştiinţă şi crea o societate bazata pe dragoste, dar vom rămâne un obicei teribil de a manca carne.


"În opinia mea, un stil de viata vegetarian, datorită efectului său pur fizice cu privire la temperamentul uman, ar avea un efect benefic cel mai mult pe majoritatea omenirii."
(Albert Einstein)

Animale - acestea sunt prietenii mei ... si eu nu mănânc prietenii mei,. Aceasta este teribil! Nu numai suferinţa şi moartea animalelor, ci faptul că oamenii suprimă inutil o comoara spirituală mai înaltă - simpatie şi compasiune pentru toate fiintele sensibile, ca mine, Călcat în Picioare propriile sentimente lor devine crudă. "
(D
zhordzh Bernard Shaw)

"In timp ce noi suntem o morminte viaţă al animalelor moarte - cum putem spera pentru orice îmbunătăţire a condiţiilor de viaţă de pe pământ?"
(Lev Tolstoi)

http://nervana.net.ru/kuhnya/text/vegets4.htm