La 27 octombrie, Moldova va fi înverzită

/ Vizionări: 2868

27 октября Молдову озеленят 

 

În jur de 831 de mii de puieți de arbori și arbuști vor fi plantați în țară de Ziua Națională de Înverzire a Plaiului – 27 octombrie.

 

Roman Iagupov și alți membri Zdob și Zdub au plantat copaci pentru înverzirea Moldovei ©
Roman Iagupov și alți membri Zdob și Zdub au plantat copaci pentru înverzirea Moldovei ©

Administrația Agenției de Stat "Moldsilva" planifică sădirea arborilor în păduri pe o suprafață de peste 775 ha de păduri și extinderea plantațiilor de păduri pînă la aproximativ 242 de hectare. În plus, sînt planificate lucrări de plantare a culturilor silvice pe suprafețele altor deținători de terenuri pe o arie de 43 ha.

"În păduri vor fi plantați stejari, arțari, frasini, salcîmi, sălcii, tei și alte plante. O atenție specială va fi acordată în locurile unde, din cauza secetei din acest an, au pierit copaci", a comunicat pentru NOI.md un reprezentant al agenției.

Pentru achiziționarea de puieți de la Fondul Ecologic Național au fost alocați peste 1 milion de lei.

Ziua Națională "Un arbore pentru dăinuirea noastră", în această toamnă, în țara noastră va avea loc pentru a doua oară. Din 2011, în conformitate cu decretul prezidențial, această acțiune se desfășoară în ultima sîmbătă a lunii octombrie.

 

 

Sursa: noi.md

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137