ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

La ce ar trebui să atragem atenţie atunci când cumpărăm săpun



La ce ar trebui să atragem atenţie atunci când cumpărăm săpun

 


Mai întâi de toate, citiţi cu atenţie compoziţia  săpunului  pe ambalaj. Dacă veţi găsi următoarele substanţe, gândiţi-vă de două ori, dacă trebuie să cumpaţi acest produs. În primul rând, unele componente sunt dăunătoare pentru organismul dumneavoastră, şi, în al doilea rând, - poluează apele de pe Pământ. Potrivit cercetătorilor, ingrediente artificiale din cosmetice afectă funcţia de reproducere a peştilor, sunt stimuluri endocrine şi reduc capacitatea puilor de a supravieţui (vedeţi cele 6 cauze majore ale poluării apei).

Mai jos este prezentată lista substanţelor, care sunt adesea folosite în producţia de masă de sapun:

Propilen glicol (propillene glycol)

Produsul, care este fabricat din petrol, folosit în cosmetice, precum şi pentru producerea  antigelului şi lichidului de frână. Este mult mai ieftin decât glicerina, dar cauzează multe reacţii alergice, eritem, degresarea, precum şi iritarea şi uscăciunea pielii. Date de cercetare privind siguranţa (MSDS) propilen glicolului arată că contactele sale cu pielea pot cauza o funcţionare defectuoasă a ficatului şi a rinichilor. Într-o compoziţie tipic cosmetică propilen glicol  constituie 10-20% (atrageţi atenţie că în lista ingredientelor  propilen glycol, de obicei, este unul dintre primii, sugerând concentraţia ridicată). În ianuarie 1991, Academia Americana de Dermatologie a publicat  studiu clinic cu privire la provocarea dermatitei de propilenglicol. Raportul a arătat că propilenglicol provoacă un număr mare de reacţii şi este unul dintre principalii  iritanţi de piele, chiar şi în concentraţii scăzute.

Laureth sulfat de sodiu (Sodium Laureth Sulafted)

Detergent ieftin, cauzând o mulţime de spumă, creează iluzia de capacitatea de curăţare puternică. Provoacă iritarea pielii. Există speculaţii că este cancerigenă.

Agenţi de suprafaţă activi 

Toate acestea sunt substanţe chimice de origină petrolieră, sunt utilizate ca emulgatori, irită pielea si ochii. Posibil, cancerigene. DEA (Diethnolamină), MEA (Monoetanolamină) TEA (Trietanolamină) Cacamide DEA, DEA-cetyl fosfat, DEA Oleth-3 fosfat Myristamide, DEA Stearamide, MEA Cocamide, MEA Lauramide, DEA Linoleamide, MEA Oleamide, DEA TEA Lauryl Sulfate

Formol (formaldehidă)

Folosit ca conservant, dar producătorii sunt conştienţi de faptul că un astfel de ingredient în compoziţie nu este atractiv pentru consumator (formol previne descompunearea şi contribuie la depozitarea lungă, de acceea este folosit în îmbălsămarea substanţelor  organice, organelor, organismelor, coagulează proteine, pentru argăsirea gelatinei la fabricarea peliculei foto şi cinema, pentru conservarea materialelor biologice, crearea biomodelelor  anatomice, etc.), şi, prin urmare, nu se foloseşte însuşi formol, ci substanţele, care le emană: 5-bromo-5-nitro-1, 3-dioxan 2-bromo-2-nitropropane-1, 3 -diol imdazolidinyl urea Quaternium-15, DMDM hydantion.    

Benzen (benzen) şi toluen

Substanţele  foarte toxice,  adesea sunt folosite ca benzoaţii. Potrivit unor surse, toluen (methylbenzen)  este o otravă extrem de toxică, care afectează funcţia de sânge din organism, ca şi predecesorul său benzen. Hemodyscrasia se manifestă  în cianoză, hipoxie. Există, de asemenea, o dependenţă de toluen, care are un efect cancerigen. În general , hidrocarburi din benzen sunt foarte toxice, impactul lor de termen lung poate duce la deteriorarea ireversibilă a SNC, organelor hematopoietice, şi la crearea premiselor pentru apariţia encefalopatiei.  

Coloranţi

FD & C, şi D & C - gudron de cărbune, există speculaţii, că este un agent cancerigen       

Sulfat de sodiu lauril (Sodium Lauryl Sulfate)

Detergent ieftin, care este considerat cel mai periculos ingredient în produsele cosmetice. Acesta este produs din ulei de cocos, este utilizat pe scară largă în curăţări cosmetice, şampoane, geluri pentru baie şi duş, spumă de baie, etc. În industrie este folosit pentru curăţarea podelelor, maşinilor şi motoarelor. Lasă pe piele o peliculă, care provoacă reacţii alergice şi iritaţii. SLS este utilizat pe scară largă în toate studiile clinice din lume ca un tester de iritare a pielii. Cercetătorii  utilizează SLS pentru iritaţia pielii la animale şi om, şi apoi tratează cu medicamente diferite zonele iritate.

Cercetările recente, effectuate  în Colegiul Medical din Giorgio, SUA , au arătat că SLS pătrunde în ochi, precum şi în creier, inimă, ficat, etc. şi se păstrează acolo. Poate contribui la pierderea părului, mătreaţă, acţionează asupra bulbulilor firelor de păr, usucă parul, care devine fragil şi vârfurile se degradează.

O altă problemă gravă - legătură SLS cu dioxine cancerigene şi nitraţi. SLS reacţionează cu multe ingrediente ale preparatelor cosmetice pentru a forma nitrosamin (nitraţi). Aceşti nitraţi intră în sânge în cantităţi mari în timp de spălare cu şampoane şi geluri, băii şi utilizării la curăţare. Multe companii adesea prezintă  produsele lor cu SLS ca naturale, indicând "este fabricat din nuci de cocos." Nu vom ofensa  nucii de cocos în mod nejustificat şi nu vom folosi produse cu SLS.

Parabeni

Analogi de medicamente din sulfanilamide, care au proprietăţi antimicrobiene şi sunt utilizate drept conservanţi. Datorită proliferării puternice în produsele cosmetice parabenii contribuie la apariţia noi specii microbiene, puternic rezistente la agenţii standard profilactici, care încalcă imunitatea naturală şi sunt cele mai frecvente cauze de reacţii alergice la produsele cosmetice. La absorbare sunt toxice pentru ficat.

Lista substanţelor este suficient de mare, astfel încât, chiar dacă pe săpun este prezent marcajul "natural" - mai bine, verificaţi compoziţia. Aspect suplimentar ecologic al produsului achiziţionat - ambalaj, care nu ar trebui să fie în volum mare (sau, dacă este posibil, să nu fie deloc), şi care este inofensiv şi se descompune uşor în natură. 

 

Sursă  cu link pe  www.goida.com.ua

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 22 septembrie 2010 9:34
Vizualizări: 3804

Citiţi de asemenea

În secolul al XXI-lea, când cancerul înregistrează o creștere rapidă, necesitatea unor tratamente alternative devine t...
83
Capterev, 1901„Sinceritatea este naturală, perfect accesibilă omului, foarte simplă și chiar, luată în sine, absolut nec...
108
Ziua Pământului este sărbătorită în fiecare an pe 22 aprilie. Celebrarea are loc în jurul unei anumite teme: în 2024, te...
80
Dacă doriți să învățați pe cineva, să educați pe cineva și să comunicați pentru ca încrederea să nu scadă, ci să crească...
127