La îndrăgostiţii rănile se vindecă mai repede

/ Vizionări: 2980

La îndrăgostiţii rănile se vindecă mai repede

 

La îndrăgostiţii rănile se vindecă mai repedeDragostea ajută oamenilor să scape de depresie,  să facă faţă mai uşor stresului şi chiar să vindecă mai repede rănile, la îndrăgostiţii revine la normal tensiunea,  scade pragul de durere. La această concluzie au ajuns  psihologii americani de la Brigham Young University si Universitatea din Stony Brook din New York, după studii efectuate.

Oamenii pacificători se vindecă de două ori mai repede
Oamenii pacificători se vindecă de două ori mai repede

NEWSru.com raportează că un grup de oameni de ştiinţă a realizat scanări ale creierului persoanelor care au fost la diferite etape ale iubirii. În experiment au participat 34 de persoane, dintre care jumătate au fost căsătoriţi timp de 20 de ani şi jumătate - au căzut recent îndrăgostiţi. În urma scanării cercetătorii au descoperit ca sentimentul de dragoste duce la creşterea concentraţiei de dopamină în creier - neurotransmiţător responsabil pentru plăcere şi motivaţie. Acest lucru se întâmplă în creier atunci când persona câştiga o sumă mare de bani.

În plus, la orice atingere de dragoste, oamenii de ştiinţă au observat eliberarea hormonului  oxitocină, care îmbunătăţeşte starea de spirit, normalizează tensiunea arteriala si scade pragul de durere.

"Relatiile ne ajută să facem faţă stresului, - explică rezultatul experimentului profesorul adjunct de psihologie Julianne Holt Lanstad. - Partenerul garantează un sprijin emoţional. De asemenea, oamenii pe fundalul acestei stări se concentrează mai mult pe profilaxie: traininguri, nutriţie.

Şi ce faci dacă nu eşti îndrăgostit? Experţii sfătuie să menţineţi relaţii strânse şi cordiale cu prietenii şi familia – acest lucru, de asemenea, măreşte şanse pentru supravieţuire.

 

 

Sursa