La Londra se desfăşoară în toi construcţia podului solar — «Solar Bridge»

/ Vizionări: 3514

В Лондоне полным ходом идет строительство «солнечного моста» 

 

Proiectul ambiţios, care nu are analogii în lume, a fost finalizat deja, mai mult pe jumătate. La Londra, se construieşte un pod, care va fi complet acoperit cu panouri solare. Acesta va fi cel mai mare pod din lume, care produce energie electrică.

La Londra a fost ales cel mai mare prieten al naturii
La Londra a fost ales cel mai mare prieten al naturii

 

Staţia de metrou "Blackfriars", care va fi situată pe el, va fi pe jumătate asigurată din energia furnizată de podul solar.

Pe podul Blackfriars care trece peste rîul Tamisa vor fi plasate mai mult de 4400 de celule fotovoltaice, instalarea lor deja s-a început. Panourile solare vor genera în total aproximativ 900.000 de kilowaţi-ore de electricitate pe an, energia lor va reduce emisiile de CO2 cu aproximativ 511 de tone pe an. În plus, pe lîngă panouri solare şi alte sisteme de economisire a energiei, pe noua staţie vor fi instalate un sistem de recoltare a apei de ploaie şi "tuburi solare", care vor crea iluminatul natural.

 

В Лондоне полным ходом идет строительство «солнечного моста» 

La Londra s-a construit casa care sfidează gravitaţia (Video)
La Londra s-a construit casa care sfidează gravitaţia (Video)

 

După finalizarea lucrărilor de construcţie, podul va fi complet acoperit cu celule fotovoltaice. Între timp, compania ”Solarcentury”, care este angajată în construcţia obiectului, are grijă de o transportare corectă a miilor de panouri solare pentru pod. Compania a decis să nu transporte celulele cu camioanele, acest lucru ar crea blocaje excesive în trafic, ci să le livreze pe apă, cu şlepurile.

Acum, peste rîul Tamisa sunt construite mai mult de 100 poduri care unesc malurile cu oraşul. Blackfriars Bridge, va fi primul pod în Londra, care va produce energie electrică. Se planifică ca într-o oră, prin staţia de metrou situată pe pod vor trece cel puţin 24 de trenuri.

 

В Лондоне полным ходом идет строительство «солнечного моста»

 

Această construcţie grandioasă necesită nişte calcule meticuloase. În acest scop sunt construite uzine întregi în care sunt amenajate liniile de producţie a profilului, create infrastructuri. Şi numai o activitate bine coordonată a tuturor subdiviziunilor poate aduce un astfel de rezultat magnific cum ar fi podul solar. 

 

 

Sursa: ekopower.ru