ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Lămîie cu sare: lămîie fermentată!

Lămîia este un fruct pe care cu toții îl cunoaștem și îl folosim în bucătărie. Lămîia este adesea folosită pentru aromatizarea salatelor, pentru a adăuga aromă și ca condiment pentru diferite bucate. Și, bineînțeles, în dulciuri. Folosim nu numai sucul, ci și coala. Dar ați auzit vreodată de așa ceva ca lămîia cu sare?
Putem bea suc de lămîie sau să ne bucurăm de gustul acru doar mîncând o felie. De fapt, lămîia are mii de proprietăți utile care sînt utilizate, cu beneficii maxime pentru sănătate, în India.
Vă interesează, în ce mod? Vom explica imediat.
Lămîia este bogată în vitaminele C și B, dar conține și acid citric și minerale precum calciu și fosfor. Acestea sînt cele mai importante substanțe nutritive de care organismul are nevoie pentru a funcționa corect. Lămîia este un puternic antioxidant care ajută la prevenirea acumulării de substanțe nocive în organism. Aceasta contribuie la funcționarea normală a intestinelor și ajută la rezolvarea problemelor digestive, cum ar fi balonarea. În plus, lămîia este excelentă pentru îmbunătățirea metabolismului, mai ales dacă dimineața mănînci o felie de lămîie cu apă caldă.
În general... există mai multe beneficii ale lămîii, care sînt foarte reale. Dar există însă o modalitate de a crește și mai mult impactul său pozitiv asupra noastră. Și totul datorită unei rețete indiene, care este folosită chiar și în Africa de Nord.

Care este aceasta?

Lămîie cu sare sau lămîie fermentată: anume aceasta rețetă a căpătat popularitate în rîndul oamenilor.
Datorită fermentației și a sării, lămîia capătă și mai multe enzime, vitamine și minerale, ceea ce o face de trei ori mai utilă și mai eficientă.
Dar ce înseamnă fermentarea lămîiei? Pentru a declanșa acest proces, trebuie de făcut cîțiva pași.
În primul rînd, trebuie să luați un recipient destul de mare pentru a pune lămîile acolo. Spălați-le și lăsați-le să se usuce.
Luați 4-5 lămîi (de dorit de producție organică), spălați-le bine în apă cu bicarbonat de sodiu.
Faceți două tăieturi în fiecare lămîie și umpleți-le cu sare. Acum trebuie să compactați bine sarea, astfel încît să intre în contact cu pulpa.
Acum luăm recipientul de sticlă, presărăm pe fund o mînă de sare mășcată și începem să punem lămîile, apăsîndu-le una peste alta. Este important să turnați mai multă sare între straturi. Închidem vasul și lăsăm lămîile să fermenteze timp de 3 zile nu la soare, dar într-un loc uscat, bine ventilat, ferit de sursele directe de lumină. După trei zile, puteți folosi lămîia după bunul plac.
Este potrivită pentru gătit și pentru aromatizarea ceaiului și a diferitor băuturi. O puteți folosi așa cum doriți.
Sînt bune pentru aromatizarea legumelor, datorită gustului lor acru-sărat. Cu toate acestea, unicitatea lămîii nu constă doar în gust. Acesta are un conținutul ridicat de vitamine și nutrienți care ne poate ajuta mereu să ne simțim în formă. Datorită antioxidanților și influenței sării, pielea poate deveni mai luminoasă, netedă și catifelată, curățată de sebum și mai elastică. Datorită acestui fapt, mulți oameni arată mai tineri și devin mai relaxați.
De asemenea, lămîia poate fi un excelent hemostatic și dezinfectant, care, în unele cazuri, poate ajuta la scăderea nivelului glicemiei în sînge.
Iubitorii de lămîi fermentate spun că acestea pot fi un antibacterian și antiseptic eficient. Potrivit acestora, lămîile cu sare ajută la scăderea tensiunii arteriale, sînt utile pentru îndepărtarea negilor și bătăturilor, pot ajuta în cazul inflamării gingiilor, în artrita și reumatism, varicoze, răceală și gripă...
Vara, mulți folosesc aceste lămîi cu ceai fierbinte, ceea ce poate ajuta la curățarea căilor respiratorii.
Pur și simplu scoateți lămîia din borcan, îndepărtați excesul de sare și folosiți-o în bucăți mici.
Acest articol nu înlocuiește în niciun fel relația dintre medic și pacient. Este de natură informativă și nu este conceput ca ghid pentru auto-medicație și diagnosticare. Sugestiile și recomandările generale vizează doar încurajarea unor obiceiurilor alimentare noi și eficiente. Și nu uitați să duceți un stil de viață sănătos și activ!

ABONAȚI-VĂ
Joi, 02 ianuarie 2020 11:56
Vizualizări: 1576

Citiţi de asemenea

Poți să încerci această tinctură în caz de amigdalită și să o bei și în scopuri preventive...Pentru a pregăti tinctura...
48
Usturoiul este folosit pentru multe afecțiuni legate de inimă și sistemul circulator. Aceste afecțiuni includ tensiune...
38
Tom Brown, inginer la pensie, personal a salvat de la dispariție 1200 de soiuri de mere. Pasiunea sa constă în căutarea ...
197
Complexul budist Maixi Shan este situat în provincia Gansu, în nord-vestul Chinei. Este un complex arhitectural uimitor,...
260