Land Rover Defender 110 — SUV-ul electric (+Video)

/ Vizionări: 3560

Land Rover Defender 110 – вездеход на электричестве (+Видео)

 

Este greu de găsit un film despre natura sălbatică, în care nu ar apărea SUV-uri Land Rover. ”Muncitorii nearătoşi” parcurg savana, urcă în munţi și se aruncă neînfricat în torentele de apă. Nu te poţi uita fără un rânjet sceptic la caroseria greoaie inestetică, cu toate acestea, constructorii nu se grăbesc să renunţe la acest model. Menirea automobilului Land Rover nu constă în a surprinde şi a uimi pasagerii, ci a cuceri drumurile nepracticabile, demonstrând durabilitatea şi rezistenţa.

 

Un nou centru auto Jaguar Land Rover s-a deschis la Chișinău (VIDEO) ©
Un nou centru auto Jaguar Land Rover s-a deschis la Chișinău (VIDEO) ©

În conformitate cu tendințele mondiale, Land Rover prezintă un nou model Defender 110, pe care îl pot aprecia vizitatorii Geneva Motor Show. Pentru compania Land Rover, acest model este o adevărată revoluție, deoarce nu a produs pînă acum SUV-uri "de lucru" complet electrici.

Modelul Defender 110 s-a născut, probabil, ca o alternativă a conceptului DC100. În contrast cu prototipul elegant, pe care publicul l-a putut admira la Frankfurt în 2011, modelul 110 a păstrat caroseria solidă tradițională, auto-afirmată timp de mai mulți ani. Cu toate acestea, autoturismul electric are un viitor comun cu predecesorul său. Defender 110 nu va merge "în serie", el a fost creat pentru scopuri de cercetare.

"Acest proiect acționează ca un laborator mobil pentru evaluarea mijloacelor de transport electrice în cele mai dificile condiţii pentru SUV-uri", - a declarat Antony Harper, director ştiinţific al Jaguar Land Rover. "Proiectul ne oferă oportunitatea de a dezvolta și a testa unele tehnologii care într-o zi pot apărea la viitoarele modele Land Rover”.

O serie de șapte autoturisme experimentale va fi prezentată la Geneva Motor Show, după care acestea vor fi exploatate în aplicații speciale. În loc de motorul de diesel tradiţional și cutia de viteze sub capotă, Defender 110 este dotat cu un motor electric de 70-kW și o baterie litiu-ion cu o capacitate de 27 kW / h.

De obicei, constructorii de caruri electrici aleg un model cu două motoare electrice separate pentru fiecare axă. Inginerii Land Rover au optat să transmită funcţiile mecanismului care transmite şi converteşte cuplul roţilor, folosind reductoare mecanice convenţionale și diferențiale.

Bateria acumulatoare este destul de grea, ea cântăreşte 410 kg. Cu toate acestea, lipsa de răcire cu lichid a permis să fie păstrată aproape neschimbată masa autoturismului, SUV-ul electric este cu doar 100 kg mai greu decât Defender ICE cu diesel.

Bateria se încarcă 4 - 10 ore, în funcție de tipul de încărcător. Frânarea recuperativă economiseşte energia electrică. La deplasare cu inerție din deal, motorul poate genera pana la 30 kW de energie.

Potrivit Land Rover, SUV-ul lor electric de cercetare circulă pe o singură încărcare cu o viteză obișnuită pentru această clasă de mașini până la 8 ore. Însă, în acest timp autoturismul electric va fi capabil să depășească nu mai mult de 50 mile (80 km).

 

Autor: Alexei Norkin

 

 

 

 

Sursa: facepla.net