Lapte de migdale (+Video)

/ Vizionări: 6252

Lapte de migdale (+Video)

 

Lapte de migdale (+Video)

Laptele ţărănesc
Laptele ţărănesc

Rar când o vacă poate trăi până la vârsta de "sacrificare" cu o dietă ierbivoră naturală - majoritatea lor de la naştere sunt hrănite cu hormoni. În zilele de azi, lapte de vacă  nu este o băutură cea mai sănătoasă. Sterilizarea-pasteurizarea ucide toate la rând: şi bacterii rele, şi vitamine bune. De asemenea, nu este cunoscut, cum au crescut şi cu ce au fost hrănite vacile, de la care au obţinut laptele.

Folosirea hormonilor de creştere artificială  în ramura animalieră şi preocupările consumatorilor la acest capitol au ajuns la punctul,  în care producătorii au decis să facă bani pe această temă.

De exemplu, gigantul american din lanţuri de supermarketuri internaţionale Wal-Mart a anunţat recent lansarea unei mărci de lapte proprie.

Pentru a atrage clienţii, compania a declarat, că va monitoriza strict laptele, parvenit de la animale absolut “curate” în sensul terapiei hormonale.

Lapte de migdale (+Video)Este amuzant, dar consumătorul îndepărtat din  Evul Mediu, uitându-se la ulcior cu lapte de vacă, de asemenea, avea îndoieli - să ia sau să nu ia? Adevărat este, că acesta a avut alte motive pentru îngrijorare. Pe  frigider în acele zile, desigur,  el nu putea conta, iar laptele se strica forte repede.

Intenţiile ferme. Cum putem obţine norma de calciu
Intenţiile ferme. Cum putem obţine norma de calciu

În plus, vânzătorii de stradă deseori diluau băutura cu apă, sau cu nu se ştie ce - a fost foarte uşor să te otrăveşti. Prin urmare, în secolele XII- XIV la o bucătărie medie lapte de vacă ar fi greu de găsit. Îl consumau dintr-o dată sau preparau unt şi brânză.

În loc de lapte de vacă gospodinele se aprovizionau cu lapte de  migdale. În conformitate cu cartea franceză de reţete medievale “Le Viandier de Taillevent” (sec.XIV), lapte de migdale se consuma  proaspăt preparat şi se adaugă la o varietate de feluri de mâncare - de la supe până la copturi. Cum de nu! În primul rând, lapte de migdale este bogat în grăsimi (mononesăturate, de altfel) – din acesta ieşea un unt superb.

În al doilea rând, ar putea fi făcut de sine stătător în orice moment, în orice cantitate şi depozitat pentru o lungă perioadă de timp - aproape o săptămână.

Însă în Evul Mediu nu au ştiut că lapte de migdale are încă o mulţime de caracteristici. Să începem cu faptul că în prezent omologul vegetal al laptelui de vacă este mai natural şi mai organic. În plus, studiile ştiinţifice au dovedit că migdala reduce nivelul de colesterol rău din sânge şi riscul de boală cardiovasculară.

Lapte de migdale (+Video)Un pumn de migdale (30 g) conţine 35% din necesitatea de zi  în  vitamina E - un antioxidant puternic de apărare împotriva cancerului. Migdala are mai mult magneziu, decât ovăzul, şi chiar spanacul. Plus calciu şi fosfor (întăreşte oasele şi smalţului dinţilor), zinc, multe fibre si acidul folic (vitamina B6) preţios, mai ales în timpul sarcinii, - întăreşte sistemul imunitar al mamei şi reduce riscul de malformaţii congenitale la copil.

Cum am fost duși de nas în privința calciului …
Cum am fost duși de nas în privința calciului …

Lapte de migdale răcit poate fi băut în stare proaspătă, adăugat în cafeaua în loc de lapte obişnuit, amesticat cu fulgi de cereale si salate de fructe, cu pomuşoare şi banane în smuzisy apetisanţi (smuzis – în context cockteil - trad.). Şi din nucleuri de migdale rămase puteţi prepara biscuiţi sau chiar scrab pentru fată/corp!

 

 

Surse de calciu nebanuite
Surse de calciu nebanuite

 

Sursă  cu link pe  www.healthnews.ru

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137