Lapte din susan, după reţeta lui Vadim Zeland

/ Vizionări: 4372

Totul e simplu! Ceţi avea nevoie de susan necurăţat, miere şi apă.

Totul e simplu! Ceţi avea nevoie de susan necurăţat, miere şi apă.

Dacă măcar o săptămână-două veţi bea un pahar de lapte de susan pe zi, atunci veţi observa că unghiile şi părul cresc de 2-3 ori mai repede – este foarte vizibil. Desigur, şi copiii vor creşte mai repede, dacă vor bea această băutură minunată.

Păstraţi apă!
Păstraţi apă!

Pentru prepararea laptelui de susan este nevoie anume de susan necurăţat, pentru că îl vom încolţi. Seminţele, de obicei sînt maro. Susanul procesat este alb şi nu încolţeşte.

Susanul se pune într-o sită şi se spală sub bun jet puternic de apă. Sita cu susan se pune într-un bol, se toarnă apă şi se lasă pe noapte. Dimineaţa sita se ridică pentru ca apa să se scurgă, se pune pe un vas plat şi s acoperă cu un tifon. Spre seară, seminţele vor încolţi.

Susanul încolţit se spală din nou (ultima dată se clăteşte cu apă potabilă), se pune în blender se adaugă puţină miere şi apă, ca să acopere pe jumătate seminţele şi se zdrobeşte la viteză mare. Apoi masa trebuie scursă.

Băutura e gata. Ea conţine foarte multe proteine. Concentraţia depinde de cantitatea de apă – se poate prepara şi frişcă. Se păstrează în frigider cel mult 3 zile.